В Полша се изплашиха от сближаването на САЩ с Русия

...
В Полша се изплашиха от сближаването на САЩ с Русия
Коментари Харесай

Daily Mail: Отмяната на визитата на Тръмп застави Полша още повече да се опасяват от сближаване на САЩ с Русия

В Полша се изплашиха от доближаването на Съединени американски щати с Русия на фона на решението на американския президент Доналд Тръмп да анулира визитата си във Варшава, написа в. Daily Mail.

Според шефа на Варшавското бюро на Европейския съвет по външни връзки Питър Бурас, множеството поляци виждат Русия като действителна опасност за страната им, написа "Поглединфо ".

Решението на американския президент Доналд Тръмп да не идва в Полша за честванията на 80-годишнината от експлоадирането на Втората международна война подхранва опасенията, че сред двете страни има намаляване на връзките, написа Daily Mail.

Според изданието, анулацията на визитата на американския водач най-много изплаши Полша, където и по този начин се тормозят от желанието на Тръмп да ускори връзките с Русия.

Президентът разгласи решението си, базирайки се на приближаването на урагана „ Дориан “, три дни откакто разгласи, че би желал да предложения своя съветски сътрудник Владимир Путин на идната среща на върха на G-7.

В същото време някои поляци, да вземем за пример 43-годишният биолог Том Вежцки, сметнаха идването на вицепрезидента Майк Пенс за допустима подмяна, макар че бяха разочаровани от отсъствието на самия президент.

„ Знам, че ураганите в действителност са огромен проблем за вас. Мисля, че е добре той да остане в Съединени американски щати. Но това е добре за вас, а не за нас. “, сподели Вежцки.

„ Разбира се, бих желала той да пристигна, само че решението му може да бъде разбрано. Искам да кажа, че бих очаквал президентът ми да остане в Полша, в случай че нещо сходно се случи тук. “, съобщи юрист Александра Забелская.

Независимо от това, за някои, в това число жителката на Варшава Наталия Беднарска, това пристигна като изненада.

„ Разбира се, ние сме смутени, че той няма да пристигна. Какво ще прави там? Ще спре ли идването на урагана? “ цитира Daily Mail думите на 30-годишния експерт в региона на осведомителните технологии.

В същото време отводът на Тръмп да пристигна, при други поляци докара до опасения по отношение на доближаването на Съединени американски щати с Русия в ущърб на американско-полските връзки. Така 34-годишната Камила, преводачка на компютърни игри от Варшава, означи, че по-старото потомство е загрижено за дейностите на Путин.

„ Някои хора към момента помнят войната или родителите им описват за нея. Мисля, че даже родителите ми, да вземем за пример, майка ми, като дете, малко момиченце, се е страхувала от немците. Мисля, че това е някъде надълбоко в тях, тъй че те се тормозят “, сподели момичето.

"Но като цяло ми се коства, че целият свят би трябвало да се тревожи за Путин. "

Взаимодействието на Тръмп с Путин в действителност е причина за безпокойствие, съобщи шефът на Варшавското бюро на Европейския съвет по външни връзки.

„ Повечето поляци считат, че Русия съставлява действителна опасност и опасност за Полша, физическа опасност, както и опасност за Европа в по-широк смисъл. А Съединени американски щати наподобява са единствената допустима гаранция за сигурността на Полша от Русия. “, цитира изданието думите на Бурас.

Въпреки това той приканва Варшава да не разпорежда прекомерно огромни очаквания на военното наличие на Съединени американски щати в Източна Европа като гаранция за сигурност, защото обстановката постоянно може да се промени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР