В Подмосковието приеха на въоръжение многофункционалните роботехнически комплекси Уран-9, пише

...
В Подмосковието приеха на въоръжение многофункционалните роботехнически комплекси Уран-9, пише
Коментари Харесай

Русия вече има цял батальон от бойни роботи "Уран-9"

В Подмосковието одобриха на въоръжение многофункционалните роботехнически комплекси " Уран-9 ", написа ТВ " Звезда ". На процедура това са бойни машини, които нямат екипаж, а Русия към този момент има цялостен батальон с тях, оповестява Russia Beyond.

Бойната машина няма наблюдателни прорези. Цялото външно наблюдаване се реализира благодарение на камери. " Уран-9 ", основан, с цел да изключи изцяло наличието на екипаж на бойното поле.

Двадесет и два бойни робота служат във войските. " Уран-9 " е предопределен за офанзиви, освен това без да подлага на заплаха тези, които го ръководят. Роботът може да работи и като шпионин, само че и да предлага мощна огнева поддръжка за пехотата.

На въоръжение на всеки модул има 30-мм оръдие. Нощем " Уран-9 " може да открива и унищожава всевъзможни цели на 3 км от себе си, а денем - на 5 км.

Модулите над купола могат да оповестяват на робота, че е под вражеския прицел. След което машината сама пресмята посоката на огъня, пуска димни гранати и напуща рисковата зона. Роботът с тегло от 12 тона може да се движи по пресечена околност със скорост от 45 км/ч.

" Уран -9 " е оборудван с дизел-електрически мотор, което разрешава на машината да се движи тихо единствено на ток. Запасът на хода е до 5 часа - към 200 км.

Роботът е много самостоятелен и не изисква непрекъснат надзор. Операторът задава задача, която машината извършва сама. На хората им остава просто да наблюдават дейностите ѝ.

Това става с помощта на изкуствения разсъдък, който не просто събира и незабавно предава информацията на оператора, само че и предлага разновидности за решението на бойната задача. А през това време екипажът може да стои на безвредно разстояние от 5 км в преносим команден пункт.

В този пункт всичко е като в компютърна игра: никакви ръчки, единствено лек щурвал и сензорно ръководство. Самият фургон е " облицован " с ризница от висок клас.

Първите " Уран-9 " бяха демонстрирани пред света на Парада на Победата на 9 май преди две години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР