В подкрепа на това твърдение ще ви запознаем накратко с

...
В подкрепа на това твърдение ще ви запознаем накратко с
Коментари Харесай

Зеленият чай може да бъде и опасен

В поддръжка на това изказване ще ви срещнем в резюме с историята на американеца Джим Макантс, която беше разказана в един от най-популярните телевизионни канали в света. Когато навършил 50 години, той решил да стартира да води здравословен метод на живот - да отслабне, да се храни вярно и постоянно да спортува.

“Моят татко умря от инфаркт на 59 години, пропусна доста от този живот, по тази причина аз взех решение да направя всичко допустимо да се грижа за здравето си, с цел да пребивавам по-дълго и да се веселя на живота ”, споделя самият той.

Но..., в последна сметка попаднал в болница с съмнение за повреден черен дроб. Мъжът не злоупотребявал с алкохола, в никакъв случай не е пушил и не е приемал никакви медикаменти. Само... биодобавки.

Същите тези капсули зелен чай, които, както той си мислел, ще му оказват помощ да намали риска от сърдечносъдови болести. В рекламните листовки на тези известни в целия свят биодобавки се споделя още, че те съдържат антиоксиданти, оказват помощ за събаряне на килограми и даже предотвратяват възникването на рак. Джим Макантс приемал капсули зелен чай в продължение на три месеца, а неговият лекуващ доктор допуска, че тъкмо това е повода за заболяването му. След три седмици проучвания му съобщили, че се постанова трансплантация на черен дроб и то незабавна.

Той имал шанса да се откри донор, само че четири години след трансплантацията Джим траял да има проблеми със здравето. Оплаквал се от хронична отмалялост, от непрекъснати болки в корема и е решил да съди компанията, произвела капсулите зелен чай, които той приемал.

Капсулите с дестилат от зелен чай са утвърдени за банкет в Съединени американски щати и в Европа, само че те не се считат за лекарствени препарати. Затова в никакъв случай не са тестувани във връзка с сигурност и странични резултати.

“Абсолютно безвредно е човек да пие зелен чай в умерени количества ”, споделя професорът по медицина Херберт Бонковски, който от 20 години изследва болесттите, провокирани от зелен чай. - Опасност съставляват съсредоточените екстракти ”.

Предполага се, че едно от съединенията с антиоксидантни свойства, наречено епигалокахетин галат, което се съдържа в огромни количества в зеления чай, е токсично за индивида. Възприемчивостта към него зависи от доста фактори, в това число генетични особености и метод на приемане. Милиони хора по света одобряват капсули зелен чай, без това да навреди на здравето им. В същото време обаче, са регистрирани 80 случая на повреден черен дроб точно с тази биодобавка. Европейската организация по сигурност на питателните артикули стигнала до извода, че всяка доза, равна или превишаваща 800 мг епигалокахетин галат дневно, е рискова за здравето.

“Единственото, което могат да създадат биодобавките, е да навредят на здравето ви! “, твърди доктор Алексей Бессмертный - алерголог имунолог. - За разлика от медикаментите, за тях няма правилник, в който да е избрана дозата, следствията и показанията за техния банкет. Не мога да схвана, за мен е необяснимо, за какво тези добавки биват наричани биологичноактивни. Регистрирайки нещо като биоактивна добавка, всеки можа да продава било то сушени билки, било то захаросан мед или каквото друго се сетите. Единственото, което могат да създадат биодобавките, е да нанесат сериозна щета на здравето ви, тъй като производителите прибавят в тях някакви субстанции и минерали, които в огромни количества могат да бъдат рискови, съвсем до прекъсване на сърцето. За страдание, огромна част от “лекарствата ” по аптеките, в действителност са елементарни биодобавки. Хората са по този начин устроени, че постоянно търсят вълшебното хапче, което да ги излекува от всички болежки на света, по тази причина и се доверяват на всевъзможни добавки. “

Що се отнася до витамините, те са доста значим детайл, продължава експертът. Затова се назовават по този начин: “необходими за живота ”. И добавя, че те би трябвало да се одобряват единствено при положение, когато е потвърден техният недостиг в организма на индивида. Това може да се случи при погрешно подбрана диета или при някои болести. Т.е., би трябвало да възникне положение, което постанова банкет на витамини извън. Що се отнася до децата, единственият витамин, който би трябвало да получават извън до тригодишна възраст, това е витамин D, защото нормално е непълен в майчиното мляко или млечните смеси.

Сега е съвременно да се употребяват добавки с витамин С при грип и настинка. Но, както се оказва, той не укрепва имунитета. Множество проучвания потвърдиха, че профилактичният банкет на поливитамини не въздейства на безусловно нищо - нито на имунитета, нито на здравето. Витамините въпреки всичко са лекарства, същински медикаменти, макар че се продават без рецепта. Което значи, че с цел да бъдат вярно подбрани, ви е нужна консултация с доктор. Защото обособените препарати имат друг минерален състав. Възможно е навръх вас да не са ви нужни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР