В подкрепа на каузата на копродукцията си „Тихо наследство“ HBO

...
В подкрепа на каузата на копродукцията си „Тихо наследство“ HBO
Коментари Харесай

БГ филмите в HBO GO вече със субтитри - slava.bg


В поддръжка на идеята на копродукцията си „ Тихо завещание “ HBO прибавя български надписи на всички 28 модерни кино лентата в селекцията в онлайн стрийминг платформата HBO GO у нас. Филмът на режисьора Петя Накова за слухово-речевия терапевт Таня Димитрова и фамилията й повдига и тематиката за консолидираното на глухи хора и излиза малко повече от месец след приемането на закона за жестовия език у нас. Достъпът до видео наличие на глухи хора у нас във връзка с български филми е относително стеснен с дребни изключения и HBO се причислява към разрастването на самодейностите с този жест, въодушевен от героите на „ Тихо завещание “. Опцията за избор на надписи към този момент е налична при стартиране на филм в платформата.

В селекцията с български филми на HBO все още има 28 заглавия, като част от тях са налични за гледане и от задгранична аудитория в района на някогашните югославски републики, а други и в спомагателни страни като Полша, Румъния, Унгария, Чехия и Словакия, през онлайн стрийминг платформата HBO GO. По този метод HBO дава опция на български заглавия да бъдат гледаниот необятна интернационална аудитория непосредствено в дома й. „ Тихо завещание “ имаше своята стрийминг и телевизионна премиера в 23 страни този вторник и за по-малко от 48 часа покори сърцата на хиляди хора. Обратната връзка е прочувствена и извънредно позитивна. „ Когато Таня се посвети на работата с глухи деца аз бях удивена от пристрастеността, с която работи и от търпението й към децата. Тя демонстрираше голяма мощ и непримиримост, с цел да се оправя с административните и финансови провокации, съпътстващи едно обществено начинание в страна с доста неуредици. Понякога ходех при нея в работно време, сядах на малко столче в кръгчето на децата. Чувствах се добре там, виждайки, че някъде в света положените старания не са напразни, проблемите са решими и някого го обичат какъвто е – ням, аутист, даун. Започнаха да се виждат първите резултати от напъните на Таня – деца, които приказват добре и схващат това, което чуват с имплантите. “, споделя Петя Накова за първичното си ентусиазъм за кино лентата.

Кинопремиерата на “Тихо завещание “ в границите на юбилейния 25-ти „ Международен София Филм Фест “ бе отсрочена, поради противоемидемичните ограничения, само че ще се случи с в допълнение оповестена дата през април. „ Тихо завещание “ е третият автентичен документален филм от България, които показва страната ни в Европа като копродукция на HBO след близо десетгодишна пауза. В HBO GO има специфични секции с и с с общо над 280 заглавия.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР