В почти всички случаи, ако не лекувате някое хронично заболяване,

...
В почти всички случаи, ако не лекувате някое хронично заболяване,
Коментари Харесай

Медицински експерти посочиха хроничните болести, които причиняват рак

В съвсем всички случаи, в случай че не лекувате някое хронично заболяване, то може да докара до рак, прецизират лекарите. Списъкът с заболявания, които предизвикват рак, не свършва дотук, написа zdrave.to.

Лекарите изясняват, че при положение на хронични болести при хората имунитетът им се понижава - резултатът е по-слаба отбрана на организма против тези клетъчни увреждания, които задействат развиването на туморни процеси.

Такива промени в клетъчните структури способстват за неконтролираното разделяне и появяването на огнища на инфектиране, които могат да станат мястото на дислокация на бъдещите тумори.

Медицинските специалисти включват гастрит с ниска киселинност, както и стомашна язва, хепатит В и С, мастопатия, ерозия, дисплазия (анормално развиване на тъканите) като предракови положения.

" В съвсем всички случаи, в случай че не лекувате хронична болест на червата, човешки папиломен вирус и вируси на Epstein-Barr, тези болести водят до рак ", посочват медицински експерти.

Също по този начин лекарите прибавят, че появяването на нови чувства, които изпитва човек, който знае за хроничното му заболяване, може да бъдат тревожен знак. Според лекарите, в случай че на фона на хронично заболяване се следи понижаване на апетита, внезапна загуба на тегло и непрекъсната уязвимост, а температурата се покачва и се появява чувство за прочувствена меланхолия, това може да демонстрира развиване на рак.

Друг „ асистент “ на рака е ХИВ. Експертите обявиха, че съществуването на това заболяване усилва вероятността от лимфом, саркома на Капоши, рак на шийката на матката, ректума, кожата и белите дробове.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР