В почти всеки бар в гр. Инчуан, столицата на Нинся-хуейския

...
В почти всеки бар в гр. Инчуан, столицата на Нинся-хуейския
Коментари Харесай

Сътрудничеството между Китай и арабските държави предлага по-добро бъдеще за целия свят

В съвсем всеки бар в гр. Инчуан, столицата на Нинся-хуейския самостоятелен район в Северозападен Китай, футболни почитатели гледат трогателен мач от Световното състезание по футбол през 2022г. Това, което доста от тях не знаят, е, че техният район има пръст в триумфа на шампионата - тревата на стадионите за Световната купа в Катар се поддържа с технология за напояване, създадена от университета Нинся.

За разлика от елементарното капково напояване или напояване посредством напръскване, технологията от китайския университет използва подземни маркучи за отмерено приключване на водните капки и впръскване на водата прецизно в корените на тревното покритие. В допълнение, технологията използва вятърна и слънчева сила за генериране на електричество и употребява Интернет на нещата за образован надзор на целия развой на поливане. „ Този способ за напояване е водоспестяващ и устойчив. Ние използваме подземна инфилтрация, с цел да го създадем по-интелигентен и ефикасен “, сподели Сун Джаоджун, откривател от университета Нинся.

Това не е просто случаен факт, който може да бъде подценен. През последните години интелигентните водоспестяващи напоителни системи и технологии, създадени от университета Нинся, бяха трансформирани и приложени в няколко арабски страни, в това число Египет, Катар и Обединените арабски емирства. 

Според Сун, Китайско-арабският център за трансфер на технологии, основан през 2015г. в Нинся, е една от главните аргументи технологията да стане световна. „ Центърът е основал няколко местни организации и взаимни платформи за китайско-арабско съдействие, което е удобно за прехвърлянето и използването на технологиите “, сподели Сун.От 2016 година центърът извършва план, фокусиран върху прехвърлянето на технологии и научното и софтуерно съдействие сред Китай и арабските страни.

Това е единствено един от многочислените образци за сполучлив резултат в последните години на сътрудничеството между Китай и арабските страни. През годините Китай и арабският свят взаимно се стремят към продуктивно общо развиване посредством взаимноизгодно съдействие в разнообразни области.

Нека ви разкажем за няколко други сполучливи плана напоследък, които са прелестен образец за прекрасните взаимоизгодни резултати на Китай и арабските страни.

Както към този момент пишехме, стадион „ Лусаил “, основният стадион за тазгодишното Световно състезание, беше построен от China Railway Construction Corporation като основен реализатор. Оформен като купа с финикова палма или емайлиран фенер, стадионът ще бъде хазаин на финала на Мондиала, плануван за 18 декември. Това е първият път, когато китайска компания строи стадион за Световното, а също така архитектурното произведение също така е изобразено на новата банкнота от 10 риала на Катар.



„ Стадион „ Лусаил “ е най-големият, най-напредналият и най-сложен професионален футболен стадион в света, издигнат по стандартите на ФИФА “, Ли Чунян, началник на китайската страна на инженерния екип. Стадионът може да одобри 80 000 зрители и показва техническите благоприятни условия и равнищата на обслужване на китайските предприятия, заяви Хасан Ал Тауади, общоприет секретар на Върховния комитет за доставка и завещание за Световното състезание по футбол през 2022г.

Друго поле за съдействие са медицинските технологии и по-конкретно създаването на ваксини. Обединените арабски емирства помогнаха на Китай в клиничните изследвания на китайските ваксини срещу COVID-19 и по-късно сътвориха локализирани индустриални линии. През 2020г. ОАЕ утвърдиха регистрацията на инактивирана ваксина, създадена от китайската „ Синофарм “.



„ Обединените арабски емирства беше първата страна, която се приближи до китайска ваксина “, споделя Али Обейд Ал Дахери, дипломат на ОАЕ в Китай. „ Производственото оборудване може да създава 200 милиона дози годишно. Ваксината не е за ОАЕ, нито за Китай, а за целия свят. “

И най-после, само че не на последно място, Китай предизвиква галактическото съдействие със страните, участващи в инициативата „ Един пояс, веднъж “. В тази област има редица ползотворни планове, сплотяващи напъните както на Китай, по този начин и на арабските страни.

Китай и Саудитска Арабия подписаха меморандум за съгласие на 16 март 2017г., споделяйки научните данни в галактическото съдействие. След това двете държависъвместно разкриха три лунни изображения, получени посредством съдействие в задачата на релейния сателит за лунната сонда „ Чан‘ъ-4 “, съгласно Китайската национална галактическа администрация.

През 2018г. Китайско-арабският BDS/GNSS център, първият отвъдморски център за локалната китайска навигационна сателитна система „ Бейдоу “ беше открит в Тунис. Сътрудничеството, обвързвано с „ Бейдоу “, се разшири до повече арабски страни през 2021г., защото те се съгласиха да изпълнят повече пилотни планове. Освен това националният сателитен екип на Кувейт чака с нетърпение сътрудничеството си с Китай.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР