В почивните дни ни очаква хубаво и прекрасно време. По-чувствителните

...
В почивните дни ни очаква хубаво и прекрасно време. По-чувствителните
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Много, много топло. На места с по-високи температури, отколкото в Алжир, Тунис и Либия

„ В почивните дни ни чака хубаво и прелестно време. По-чувствителните дами ще усетят южен поток мощен вятър. Очаква ни доста топло време. След няколко дни си отива климатичната зима. След по-малко от месец си отива астрономическата зима. А метеорологичната зима от дълго време я няма “. Това разяснява в „ Тази заран “ климатолът Георги Рачев.
„ Много, доста топло време – с помощта на това, че едно ниско атмосферно налягане е заключено в Централна Европа. То образува циклони, които обаче ще минат малко южно от България и няма да донесат превалявания. Чак към 29 февруари – 1 март може да чакаме превалявания у нас “, уточни той.

„ В Югоизточна България може да е по-топло, в сравнение с в Алжир, Тунис и Либия – или най-малко толкоз топло. Очакват ни температури от 20 градуса, които е допустимо да бъдат и трансферирани. Вторник, сряда и четвъртък ще има малко по-хладно време “, съобщи проф. Рачев
„ Бурният, динамичен март месец може да предложи доста топло време, може да предложи и сняг. Но общо взето със зимата приключихме “, добави още той.

„ От идващия петък ще ни чакат още веднъж малко по-високи температури. Началото на март ще бъде по-сухо от нормалното, само че и през февруари са достигнати 25% от нормата на преваляванията за месеца “, посочи климатологът.
Той чака този февруари в България да бъде най-топлият, откогато се водят наблюдения.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР