В Пловдив заработи първият в страната Център за диагностика и

...
В Пловдив заработи първият в страната Център за диагностика и
Коментари Харесай

В Пловдив заработи първият център за усложнения след COVID-1...

В Пловдив проработи първият в страната Център за диагностика и лекуване на затруднения след COVID-инфекция. Той се намира в МБАЛ „ Св. Мина “.

Тук ще се вършат изцяло гратис базови проучвания. Центърът ще работи по график - два часа на ден и изцяло гратис, обясни шефът на болничното заведение проф. Петър Петров. Ако се наложи в допълнение лекуване, то също ще е гратис.

Центърът може да се посещава без направление и ще работи напълно със средства и благоприятни условия на болничното заведение и с поддръжката на Дирекция " Здравеопазване “ в пловдивската община.


Обикновено преболедувалите ковид имат ритъмни нарушавания, изнемощялост и изтощение, разяснява доктор Деведжиев, който е шеф на пост коронавирус центъра. По думите му тези нарушавания не престават с месеци, по тази причина е належащо да се наблюдават даже и безсимптомните случаи.

Общинската МБАЛ " Св. Мина “ е изцяло подготвена да посрещне новата вълна. Лечебното заведение ще приготви поетапно до 60 кревати - в началото 30 в Първо вътрешно поделение. В момента в болничното заведение няма настанени пациенти с коронавирус, само че има търсене, изясни проф. Петров.



Решението за поетапно откриване на коронавирус отделения в общинските лечебни заведения е на Областния спешен щаб. Разкриването тук-там за коронавирус заболели ще стартира с лечебните заведения, които разполагат с интензивни отделения, а МБАЛ " Св. Мина “ е оставена за по-късен стадий.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР