В Пловдив започна плащането на данък сгради и такса смет.

...
В Пловдив започна плащането на данък сгради и такса смет.
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив и Смолян на 01.03.2024 г.

В Пловдив стартира заплащането на налог здания и такса боклук. От общината оповестиха, че жителите към този момент могат да заплащат отговорностите си и върху транспортните средства, патентен налог, налог върху таксиметров транспорт на пасажери и туристически налог за 2024 година Сроковете за заплащане са до 1 юли и 31 октомври, а до 31 март би трябвало да се заплати и годишната такса за владеене на куче.

Днес се навършват 145 години от рождението на земеделския лидер Александър Стамболийски. На тази дата всяка година неговите почитатели почитат делото на огромния политик и общественик. В Пловдив земеделци се събраха пред паметника на Александър Стамболийски, който се намира на едноименния бул. в регион „ Южен “. Признателните хора сервираха венци и цветя пред паметника на Стамболийски. В словото си кметът на Община Марица от Политическа партия „ Обединени земеделци “ Димитър Иванов подчертава на ръководството на Стамболийски, когато поема страната след три войни и извежда България от тежката национална злополука. Областният шеф и някогашен ръководител на Български земеделски народен съюз доцент Илия Зюмбилев от своя страна акцентира, че земеделците би трябвало да бъдат част от ръководството на страната. Той добави, че земеделските хрумвания и промени са посочили, че са за положителното на хората. Събитието почете и ръководителят на Политическа партия " Земеделски национален съюз " Румен Йончев. Той уточни, че „ земеделските обединения са като листата на детелината, само че всички са обединени от концепциите на Александър Стамболийски и на земеделците преди нас ".

По случай първи март, децата от ДГ „ Чучулига ” посетиха един от диализните центрове в Пловдив. Посещението донесе доста наслада и светлина на екипа и пациентите, които ежедневно посещават центъра. Малките Пижо и Пенда в лицето на Кристиян Найденов и Дария Сариева от III „ А ” група с учители Пламена Цекова и Нели Христоскова закичиха хората с ръчно направени мартенички и подариха тематични картички с пожелания за здраве и шанс през цялата година.

На 1-ви март децата от креативните ателиета на пловдивските читалища, дружно с Баба Марта, донесоха радостно и празнично въодушевление в Община Пловдив. Облечени с национални носии, те закичиха със собственоръчно направени красиви мартеници заместник-кмета по превоз Савина Петкова и общинските чиновници. Савина Петкова върна жеста на децата, като им завърза мартеници и им подари вкусни лакомства.

Емблематичният шадраван с пеликаните на площад „ Стефан Стамболов “ в Пловдив още веднъж работи. Днес той беше пуснат откакто в навечерието на Баба Марта чиновници на Оперативна програма „ Градини и паркове “ го почистиха. Тази година времето разрешава фонтанът да бъде пуснат в употреба по-рано и още веднъж радва пловдивчани и гостите на града.

Французин се размина единствено с парична глоба в размер на 400 лева, след следващото си провокативно поведение на основната в Смолян. Последната демонстрация на 74-годишния мъж е била в пешеходната зона в родопския град, където разхвърлял изложени сувенири и земервял с тях продавачката. Пристигналият на мястото екип на полицията, открил, че мъжът е под очевидно влияние на алкохол. Според очевидци, той отказал да се подчини на служителите на реда. Започнал да вика и блъснал един от служителите на реда с китара и с ръка, след което е бил арестуван. С решение на Районен съд -Смолян за проявата му на дребно безчинство му е наложена санкция. През лятото, същият французин още веднъж буйствл на основната в Смолян, а в селото в което е отседнал, жена бе качила клип в обществените мрежи, по какъв начин нахъсва кучето си против нея.

Информации на Адриан Кулев и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР