В плевенското село Ясен гласуваха на два тура в предните

...
В плевенското село Ясен гласуваха на два тура в предните
Коментари Харесай

Столетникът Христо Филипов мечтае новият кмет в село Ясен да построи църква



В плевенското село Ясен гласоподаваха на два тура в предните две недели, с цел да си изберат кмет. Населеното място е на 5 километра от регионалния град, с право на глас са над 2000 поданици. Сред хората, които са уверени, че би трябвало да гласоподават е и 100-годишният Христо Филипов.
Спокойно минаха локалните частични избори в село Ясен, в една от секциите бяха изключително горди, тъй като са очевидци на нещо, което не се случва постоянно:

" С голямо удивление ще ви оповестя, че в нашата 232 секция имахме гласоподавател господин, който е столетник ", сподели за БНР Николай Пешев, ръководител на 232 секция.

Столетникът Христо Филипов споделя, че дълголетието е наследствено.

„ Най-важното е да е здрав човек, като е здрав, може да приказва, да върви, да шета в двора ". 

Сега фантазията му е новият кмет да издигне черква в селото:

" Кметът по тази причина е да вземе ограничения, да отидем да запалителен по една свещ, като почине да го занесем в църквата, поп да го прекади ".

Христо Филипов бил малко обезпокоен от машината първоначално, тъй като цялостен живот е дал своя вот с бюлетина, само че признава, че на втория тур му е било елементарно. Сега е безапелационен, че ще гласоподава и на парламентарните  избори на 11 юли:

" Пожелавам здраве, живот и дългоденствие на всички ".
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР