В Плевен десетки ученици се включиха в традиционната за града

...
В Плевен десетки ученици се включиха в традиционната за града
Коментари Харесай

В Плевен десетки ученици се включиха в лекоатлетическата щафета Обиколка на Военноисторическите музеи

В Плевен десетки възпитаници се включиха в обичайна за града лекоатлетическа щафета " Обиколка на Военноисторическите музеи ". Стартът на конкуренцията бе даден на площад " Възраждане ".

Кметът на община Плевен Георг Спартански приветства младежите и описа за своето присъединяване в едно от изданията на щафетата като четвъртокласник в учебно заведение " Единство ". Той благодари на участниците, които оказват помощ да бъде възродена една спортна традиция в Плевен и изрази вяра следващата година да има още по-голям интерес от млади състезатели.

Спортната демонстрация се организира за 49-и път. Участниците са от учебни заведения в община Плевен, разпределени в четири възрастови групи за момчета и девойки (4-5, 6-7, 8-9, 10-12 клас). Щафетите са от пет поста, стартът и финалът са на площад " Възраждане ". Двете по-малки възрастови групи минават по маршрут в Градската градина с обиколка на Мавзолея, по-големите участници тичат до площад " Свободата " и назад, още веднъж с обиколка на Мавзолея преди финала.

След финала на щафетата ще се организира и всеобщ крос за мъже и дами без възрастови ограничавания. Участниците в него ще бягат по трасе с дължина от към 2 километра, което обгръща двата маршрута на щафетите.

Подкрепителен пункт за всички участници в конкуренцията е обезпечен от Лайънс клуб Плевен. Той е ситуиран след финалната линия.

Главен арбитър на надпреварата е Теменужка Бузова, изявен треньор и арбитър по лека атлетика. Купи и медали са планувани за призьорите в щафетите и кроса.

Организатор на спортната демонстрация е община Плевен със съдействието на плевенски лекоатлетически клубове. Събитието е част от Спортния календар на община Плевен за 2023 година и е в програмата за честванията на националния празник на Република България в Плевен.

Спортната конкуренция е извършена последно през 2017 година. Първото ѝ издание е през 1940 година за купата на цар Борис Трети. През годините е имало няколко спирания, в това число и за повече от десетилетие. В най-силния си интервал е интернационална с над 1100 участници, като е включва крос от румънския пантеон в село Гривица до параклис-мавзолей " Свети Георги Победоносец " в Плевен.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР