В писмо до всички училищни директори на територията на Благоевградска

...
В писмо до всички училищни директори на територията на Благоевградска
Коментари Харесай

Шефът на просветата в Благоевград бие тревога против наркотиците


В писмо до всички учебни шефове на територията на Благоевградска област началникът на Регионалното ръководство по образование е разпоредил да се подхващат незабавни ограничения против използването на алкохол и опиати в учебните заведения. Последните случаи на примрял в клас възпитаник и продажба на дрога в двора на елитна гимназия в Благоевград са мотив за сериозна паника, считат от инспектората, оповестява БНР. 

Незабавно да се възобновят беседите с учениците и родителите за вредите от използването на алкохол и дрога измежду подрастващите с присъединяване на здравни посредници, психолози и специалисти от полицията, упорстват от РУО. Да се ускори контролът към образователните заведения, както и да се насочи вниманието на учителите към рисковите възпитаници и тези със необичайно държание.
-->
Повод за незабавното предписание на началника на инспектората Ивайло Златанов са случаите от последните две седмици  - с 14-годишен ученик от Националната филантропична гимназия, който припадна в клас след приложимост на синтетичен опиат, и продажбата на дрога в двора на Математическата гимназия от 17-годишен ученик на учебното заведение: 

" Това, което се случи през последните 2 седмици, е меко казано тревожно. И в тази връзка в двете учебни заведения, за които става дума, съм направил среща с шефовете, уведомил съм се за съответната обстановка. "  

Ситуацията излиза отвън контрола на семействата и институциите, признава началникът на РУО Ивайло Златанов. Масово се нарушава възбраната за пушене в региона на учебните заведения, използването на енергийни питиета и божествен газ е процедура и измежду по-малките възпитаници.

Продажбата на опиати към образователните заведения и потреблението на децата за разпространяването им против положително възнаграждение, е все по-притеснителна. Затова от РУО са поискали засилени полицейски патрули към учебните заведения. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР