В писмо до Румен Радев и Илияна Йотова, президентът на

...
В писмо до Румен Радев и Илияна Йотова, президентът на
Коментари Харесай

Станишев към президента: Поздравления! Сега българите очакват нова страница – работещи институции и редовно правителство

В писмо до Румен Радев и Илияна Йотова, президентът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев поздрави кандидатпрезидентската двойка за безапелационната победа на президентските избори в България, на които получиха доверието на над 1 млн. 500 хиляди български жители. В обръщението си към президента и вицепрезидента, Станишев обрисува нуждата от нова страница в българската политика - посредством образуване на постоянно държавно управление, разработване на политически консенсус по цели пред страната и възобновяване на разговора сред институциите. Президентът на ПЕС приканва още за интензивно включване на България в дебата за бъдещето на Европа, както и потребление в оптималната степен на принадлежности като Плана за възобновяване и резистентност и Европейския зелен пакт за модернизиране на стопанската система с минимални обществени последствия и без загуба на работни места.

Пълният текст на приветствения адрес:

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,

УВАЖАЕМА Г-ЖО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ,

От името на Партията на европейските социалисти бих желал да Ви поздравя за Вашата безапелационна победа на президентските избори в България, извършени на 21 ноември 2021 година!

Резултатите от втория тур ясно демонстрираха, че българските жители разчетоха кандидатурата на Вашата кандидатпрезидентска дв ойка като опция за гарантиране на смяната, която стартира с митингите от 2020 година Още тогава Вие избрахте страната на гражданската сила, а доста наши сънародници видяха във Ваше лице волята за преустановяване на порочния модел на ръководство от последното десетилетие и започване на нов диалог в българското общество.

Доверието на над 1 млн. 500 хиляди български жители е сериозна отговорност, а вниманието към Вашите последващи дейности ще е още по-голямо поради сполучливия Ви първи мандат, поръчката за битка с корупцията и редицата неотложни рецесии пред България. Сега българите чакат от Вас нова страница - разговор сред работещи институции, политически консенсуси по целите пред страната, постоянно държавно управление, отстояване на европейските полезности. Време е България най-накрая да се включи интензивно в дебата за бъдещето на Европа и в политиките за излизането от икономическата и здравната рецесия. Нека се възползваме оптимално от принадлежности като Плана за възобновяване и резистентност и Европейския зелен пакт, с цел да модернизираме стопанската система ни с минимални обществени последствия и без загуба на работни места. В тази посока ще имате цялостната поддръжка на лявото европейско политическо семейство.

Изборите у нас демонстрираха и желанието на сънародниците ни да загърбим популизма и отстояването на предизборни тези в акцията. Сега всички ние желаеме стъпки към работеща народна власт, към господство на правото, към битка с неравенствата и общественото изключване. Това е дълъг път, само че още от през днешния ден всички би трябвало да почувстваме, че страната е с нас, на наша страна.

Успех!

Сергей СТАНИШЕВ
Президент на Партията на европейските социалисти
Член на Европейския парламент
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР