В писмо до двата синдиката във ВМЗ-Сопот, министърът на финансите

...
В писмо до двата синдиката във ВМЗ-Сопот, министърът на финансите
Коментари Харесай

Държавата няма да вземе 100% от печалбата на ВМЗ-Сопот за миналата година

В писмо до двата синдиката във ВМЗ-Сопот, министърът на финансите Асен Василев е показал, че разпределението на облагата на предприятието за 2022 година е от компетентността на общото заседание на сдружението по предложение на упълномощения представител на едноличния притежател на капитала, респективно Държавната консолидационна компания, като същото следва да бъде в размер на не по-малко от 50 на 100.

Това на процедура значи, че в случай че бъде взето решение на общото заседание страната ще прибере не както в началото искаше 100%, а 50% от чистата облага на ВМЗ за 2022 година.

Миналата седмица синдикатите изпратиха писмо до министър-председателя и Министерството на стопанската система, в което показаха изрично противоречие по отношение на разпореждането на Министерския съвет, защото по думите им, в случай че това се случи, ще спре модернизацията в завода, закупуването на машини и опцията за увеличение на приходите на служащите и чиновниците.

Двата синдиката в завода на КТ “Подкрепа ” и КНСБ оповестиха, че са почнали договаряния за увеличение на заплатите в сдружението и в случай че настояванията им не получат схващане, ще преминат към протестни дейности.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР