В пиесата Племе от Нина Рейн, която ще бъде представена

...
В пиесата Племе от Нина Рейн, която ще бъде представена
Коментари Харесай

Племе от Нина Рейн с премиера в Армията

В пиесата " Племе " от Нина Рейн, която ще бъде показана премиерно в Театър " Българска войска " на 31 януари, се споделя за Били (Симеон Дамянов), единствения ням член на фамилията, който през целия си живот е бил сякаш индивидът, с който всеки е трябвало да се преценява, само че най-после се е получило тъкмо противоположното. Отгледан в ослепително построената система на своите родители (Стефка Янорова и Георги Кадурин), брат и сестра (Ясен Атанасов и Ели Колева), Били е останал незабележим. Преводът е на Сава Драгунчев, режисьор е Зафир Раджаб (гост), сценография и костюми - Елис Вели (гост), музика - Ян Руменин (гост), жестов език - Борис Бъндев и STRAY SHEEP, драматург - Анита Ангелова, фотограф - Борис Урумов.
Онова, което сплотява едно племе, е общият език, традициите, наследството... Но какво се случва, в случай че в тази общественост има един друг от всички останали и от самото начало не е чувал защо става въпрос? Най-болезненото е, че самите му родители, и най-много татко му, не одобряват обстоятелството, че този човек е ням и просто има потребността да бъде част от нещо, от тях.
Големият поврат в сюжета идва, когато Били се среща със Силвия - оглушаващо момиче (Луизабел Николова), която му демонстрира, че е важен. От този миг основният проблем е по какъв начин " племето " ще се оправи с истината, че той към този момент не им принадлежи, а и най-вероятно в никакъв случай не им е принадлежал.
Заради функциите си в тази пиеса актьорите учат жестов език няколко месеца. Историята, разказана от Нина Рейн, разкрива болките на днешните млади, които са неразбрани от фамилиите си. Войната сред другите генерации постоянно е била и ще бъде в центъра на образуването на индивида като персона, показват от екипа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР