В петък сутринта пристигнаха подкрепления, за да помогнат в борбата

...
В петък сутринта пристигнаха подкрепления, за да помогнат в борбата
Коментари Харесай

В Гърция гори пожар край река Марица

В петък сутринта дойдоха подкрепления, с цел да оказват помощ в битката с огромен пожар, който избухна в четвъртък в гора в региона на язовир Лира, в североизточната гръцка община Суфли, край река Марица (Еврос) , написа електронното англоезично издание на гръцкия вестник " Катимерини ".

Пожарникарите се бориха с пламъците през цялата нощ, само че естеството на растителността, която се състои най-вече от борови гори, затруднява задачата им.

291 пожарникари, 65 транспортни средства, четири самолета и четири хеликоптера се борят с пожара, подкрепени от армейска техника и общински водни камиони.

Междувременно, северно от Атина във вторник, унищожи изцяло към 15 къщи, само че доста други са претърпели незначителни вреди, откри в началото следствие.

Източник на противопожарната работа е споделил на " Катимерини ", че пожарът е почнал по едно и също време от две разнообразни места, факт, който се проверява от специалисти.

Гърция прикани Европа да направи повече за справяне с изменението на климата .

" Климатичната рецесия към този момент е явна в цяла Европа, с особена активност в по-широкия средиземноморски район. Коктейлът от високи температури, поривисти ветрове и мощна суша неизбежно води до горски пожари ", сподели държавният представител Янис Иконому в четвъртък.

" Европа би трябвало да работи по съгласуван и бърз метод, с цел да обърне наклонността на климатичната рецесия ", сподели Иконому пред кореспонденти. " Решението не може да бъде взето на национално равнище, тъй като казусът е транснационален и голям " .

Гръцките пожарникари са се справили с 390 горски пожара за една седмица, към 50-70 пожара дневно, сподели той. Според метеорологичната станция в Пентели край Атина, където е избухнал пожарът във вторник, ветровете са достигнали 113 км в час в един миг .
 Горещата вълна доближи Полша и Балканите
Горещата вълна доближи Полша и Балканите

Гърция прикани за взаимни дейности за климата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР