В петък руските военни започнаха мащабни маневри в Средиземно море

...
В петък руските военни започнаха мащабни маневри в Средиземно море
Коментари Харесай

Русия с мащабни военни учения в Средиземно море, пусна и изтребител МиГ-31 с Кинжал

В петък съветските военни започнаха огромни маневри в Средиземно море с бойни самолети, способни да носят хиперзвукови ракети, проява на мощ на фона на повишаване на напрежението след случай с английския унищожител в Черно море, оповестява АП.

Руските учения в Източното Средиземноморие са в миг, когато английската ударна група със самолетоносач е в региона. По-рано тази седмица английски и американски F-35 от HMS Queen Queen Elizabeth извършиха бойни полети против групировката " Ислямска страна ".

Русия води военна акция в Сирия от септември 2015 година, което разрешава на държавното управление на сирийския президент Башар Асад да си върне контрола над по-голямата част от страната след опустошителната революция.

съобщи, че изтребители МиГ-31, способни да носят хиперзвукови ракети " Кинжал ", са пристигнали в съветската авиобаза в Сирия и извършват задачи, практикуващи удари по цели в Средиземно море.



Авиобазата " Хмеймим ", в крайбрежната провинция Латакия, служи като главен център за интервенциите на Москва в страната. Това е първият път, когато военните самолети, способни да носят " Кинжал ", са ситуирани отвън съветските граници.

Военните настояват, че " Кинжал " лети с 10 пъти по-голяма скорост от звука и има обсег до 2000 километра.

Министерството на защитата съобщи, че в маневрите в Източното Средиземноморие вземат участие и няколко бойни кораба, две подводници и бомбардировачи Ту-22М3 с огромен обхват способни да носят и нуклеарни ракети, дружно с други бойни самолети.

Свръхзвуковите, с нуклеарен капацитет Ту-22М3 са ситуирани за първи път в Сирия предишния месец в проява на засилена съветска база за деяние в Средиземно море.

Руските военни модернизираха пистата в Хмеймим, за тежки бомбардировачи и построиха втора за разширение на интервенциите там.

Русия също разшири и модифицира военноморска база в сирийското пристанище Тартус.

Руските военни усилиха броя и обсега на своите учения на фона на яростно напрежение в връзките със Запада, които са на най-ниско равнище след Студената война след анексирането на Крим от Украйна през 2014 година

Като част от напъните на президента Владимир Путин за възстановяване на съветската войска, съветските Военноморски сили през последните години възродиха практиката от руските ера на непрекъсната ротация на военни кораби в Средиземно море.

В тирада пред кореспонденти в неделя на борда на HMS Queen Elizabeth, комодор Стив Мурхаус сподели, че Източното Средиземноморие е станало по- " пренаселено и оспорвано " с по-тежкото съветско военно наличие в Сирия, което води до постоянни срещи с съветски кораби и военни самолети.

Той означи, че съветски боен транспортен съд е бил на 10 километра от английския самолетоносач.

в Черно море в сряда Англия настоя, че техният унищожител е направил рутинно прекосяване през интернационално приет маршрут и е останал в украински води край Крим.

Англия, както и по-голямата част от света, признава Крим като част от Украйна макар анексирането на полуострова от Русия.

Русия разгласи хода като и предизвести, че идващия път може да стреля и да удари " натрапника " - боен транспортен съд, в случай че някой още веднъж се опитат да ревизира решителността на съветските военни.

Говорителят на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков се подигра на английските отричания, че съветските военни са изстреляли предупредителни изстрели към Defender и прикани Англия и нейните съдружници да не " изкушават ориста ".

Той добави, че Defender е " просто една сочна цел за ракетните системи на Черноморския флот ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР