В петък нюйоркски съдия осъди едноименната компания за недвижими имоти

...
В петък нюйоркски съдия осъди едноименната компания за недвижими имоти
Коментари Харесай

Компанията на Тръмп е осъдена да плати 1,61 млн. долара за данъчни измами

В петък нюйоркски арбитър осъди едноименната компания за недвижими парцели на Доналд Тръмп да заплати санкция в размер на 1,61 млн. $, откакто я призна за отговорна за това, че в продължение на 15 години е възнамерявала да измами данъчните управляващи, съобщи „ Ройтерс “. 

Съдията Хуан Мерчан от наказателния съд в Манхатън наложи присъдата, която е оптималната допустима съгласно щатското законодателство, откакто предишния месец правосъдните заседатели признаха двама свързани с Trump Organization лица за отговорни по 17 наказателни обвинявания.

Във вторник Мерчан осъди Алън Вайселберг, който е работил за семейство Тръмп в продължение на половин век и е някогашен основен финансов шеф на компанията, на пет месеца затвор.

Сюзън Нечелес, един от юристите на отбраната, съобщи, че компанията на Тръмп възнамерява да апелира. На никой различен не са повдигнати обвинявания.

Окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг към момента води наказателно следствие на бизнес практиките на Тръмп.

„ Днешната присъда, дружно с присъдата, произнесена по-рано тази седмица, затваря тази значима глава от продължаващото ни следствие на някогашния президент и неговия бизнес “, съобщи Браг пред кореспонденти. „ Сега ще преминем към идната глава “.

Джошуа Стейнгълс, един от прокурорите, наподобява се оплака от размера на наказването, като сподели на Мерчан, че глобата е единствено „ дребна част “ от приходите на Trump Organization.

Бил Блек, професор в Юридическия факултет на Университета на Мисури-Канзас Сити, профилиран в региона на закононарушенията на белите якички уточни следното:

„ Това е фарс. Никой няма да спре да прави такива закононарушения поради тази присъда “.

Делото от дълго време е бодил в очите на някогашния президент републиканец, който го назовава част от лов на вещици, проведен от демократи, които не харесват него и политиката му.

По време на четириседмичния правосъден развой прокурорите показаха доказателства, че компанията на Тръмп е покривала персонални разноски като наеми и лизинг на коли за ръководителите, без да ги регистрира като приход, и се е преструвала, че коледните бонуси са хонорари, които не са за чиновниците.

Според прокурорите самият Тръмп е подписал чековете за
бонуси, както и лизинга на първокласния апартамент на Вайселберг в Манхатън и частните учебни такси за внуците на финансовия шеф.

„ Редица от тези лъжливи практики са били категорично глобени от горната страна надолу “, съобщи Стейнгъс по време на чуването в петък.

Въпреки че свидетелства в интерес на държавното управление, Вайселберг съобщи, че Тръмп не е бил част от схемата за машинация, и отхвърли да помогне на Браг в по-широкото му следствие на някогашния президент.

Организацията „ Тръмп “ беше пуснала Вайселберг в заплатен отпуск, до момента в който не прекратиха връзките си тази седмица. Адвокатът му съобщи, че раздялата, оповестена във вторник, е по взаимно единодушие.

75-годишният Вайселберг излежава присъдата си в известния нюйоркски затвор „ Райкърс Айлънд “.

Тръмп е изправен пред няколко други правни проблеми, в това число инспекции, свързани с нападението против Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година, съхраняването на класифицирани документи след напускането на Белия дом и напъните за анулация на загубата му на изборите през 2020 година в Джорджия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР