В петък Народното събрание прие на първо четене предложените от

...
В петък Народното събрание прие на първо четене предложените от
Коментари Харесай

Предложените от Христо Терзийски законодателни промени в НК са приети на първо четене

В петък Народното събрание одобри на първо четене препоръчаните от мен законодателни промени в Наказателния кодекс. Едната от тях е обвързвана с криминализирането на отхвърли на водачите да бъдат тествани за използването на наркотични субстанции. Както нееднократно съм се аргументирал, многочислените пътни произшествия, отнемащи човешки животи поради дрогирани водачи, ни задължават да действаме бързо и уверено против този проблем. ” Това съобщи националният представител от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и някогашен началник на Министерство на вътрешните работи, Христо Терзийски.

Той разяснява, че другото негово предложение е отпадането на контролния ваучър към свидетелството за правоуправление - значима стъпка в посока облекчаването на административната тежест върху жителите, която, несъмнено, би трябвало да бъде последвана от още доста промени в тази посока.

“Все още не е ясно какъв ще бъде хоризонтът на този Парламент, само че чакам сътрудниците - народни представители, да проявят отговорно отношение към сериозните проблеми на пътната сигурност и да одобряват дефинитивно предложенията. Това може да избави животи! ”, уточни Христо Терзийски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР