В петък изтича срокът, в който кандидат-премиерът на Има такъв

...
В петък изтича срокът, в който кандидат-премиерът на Има такъв
Коментари Харесай

Ще има ли кабинет на ИТН: Времето изтича, преговори няма, възможни ли са изненади

В петък изтича срокът, в който кандидат-премиерът на " ИТН " Пламен Николов би трябвало да върне на президента изпълнен или несбъднат мандат за сформиране на държавно управление. Преди ден Николов съобщи оптимистично, че това можело да стане и по-рано, само че в четвъртък сутринта заяви пред кореспонденти, че се водят нова серия диалози сред " ИТН " и другите парламентарно показани партии, от които се търси поддръжка за държавно управление. Николов не посочи къде се водят договарянията.

" Да, продължаваме, те вървят сега ", увери той.

До края на деня обаче такива диалози нямаше нито с Българска социалистическа партия, нито с " Демократична България ", нито с " Изправи се БГ! Ние идваме! " (ИБГНИ).

Към момента в най-обещаваща фаза са договарянията с Българска социалистическа партия , чийто Национален съвет разиска преди ден дали да поддържа кабинет на Има Такъв Народ, само че. Лидерът на партията Корнелия Нинова настоя за корекции в декларацията с държавните цели, показана от Има Такъв Народ, само че и за някакво документално съглашение, каквото Има Такъв Народ отхвърля.

В същото време няма никакъв знак за пробив с " Демократична България " (ДБ), откакто водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов в неделя и към обединяването, и персонално към съпредседателя му Христо Иванов, че желали постове във властта. Иванов, че това е неистина. И повтори, че единственото, за което упорстват, са гаранции – и посредством целите, и посредством състава на кабинета, за същински промени и че няма да има въздействие на Движение за права и свободи. Другото, на което Демократична България държи, е да е авансово ясно болшинството, което стои зад държавното управление, тъй като плаващите болшинства, на които разчита Има Такъв Народ, за малка врата за пазарлъци и подмолни покупко-продажби.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР