В петък Индийската космическа изследователска организация ISRO положи началото на

...
В петък Индийската космическа изследователска организация ISRO положи началото на
Коментари Харесай

Индия се подготвя за кацане на Луната – изпитанията на мисия Чандраян-2 започнаха!

В петък Индийската галактическа изследователска организация ISRO постави началото на наземни и въздушни тествания, които са свързани с подготовката на лунната експедиция “Чандраян-2 ”, оповестява The Hindu.

Роботизираната експедиция ще би трябвало да лети в края на 2017 или началото на 2018 година. Тя включва меко кацане на Луната и доставката на луноход на нейната повърхнина.

Като част от тестванията са основани десетки изкуствени кратери, с цел да може да бъде симулирана лунна повърхнина и да бъдат тествани сензорите на спускаемия уред.

Напомням на читателите, че Индия към този момент има една сполучлива задача до Луната – орбиталната “Чандраян-1 ”, която беше изстреляна през 2008 година. Към “Чандраян-1 ” летеше дребен уред, който целеустремено беше разрушен в ленната повърхнина и който по време на спускането направи редица фотоси. На орбиталната станция беше прикачен и български уред за премерване на галактическата радиация – “Радом-7 ”. България е известна със своите дозиметрични принадлежности и през днешния ден сходен уред лети и на борда на автоматизираната станция “ЕкзоМарс-2016 ”, която на 19 октомври сполучливо влезе в орбита към Червената планета.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР