В петък – 1 септември точно в 9 часа ще

...
В петък – 1 септември точно в 9 часа ще
Коментари Харесай

Започва есенната сесия на 49-ото НС. Депутатите вече за постоянно в сградата на бившия Партиен дом

В петък – 1 септември тъкмо в 9 часа ще удари първия звънец на есенната сесия на 49-ото Народно заседание. И по този начин депутатите ще влязат за идващите 3 години за непрекъснато в зала „ Света София ” на някогашния Партиен дом. Старата постройка на площад „ Народно заседание “ 2 ще бъде главно ремонтирана, а народните представители към този момент ще имат опция да организират на едно и също място пленарните съвещания и съвещанията на комисиите.

Медиите да имат достъп до депутатите на две места - във фоайето на централния вход откъм Ларгото (от където ще влизат народните представители сутрин) и пред пленарната зала на третия етаж. Има и несъмнено място за осъществяване на брифинги, както и конферентна зала на втория етаж, където ще заседават парламентарни групи и ще се провеждат разнообразни мероприятия. Медиите няма да имат достъп до коридорите, в които ще са стаите на парламентарните групи.

Депутатите употребиха постройката на някогашния Партиен дом през септември 2020 година за едвам 6 месеца. От тогава ремонтираната за 23 млн. лева постройка заставам съвсем неизползвана.

След стартирането на новия политически сезон се чака да бъде направен и импортиран за пленарно разискване план на Бюджет 2024 година, който би трябвало да бъде признат до края на 2023 година Предстои развиване и по плана за промени в Конституцията.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР