В периода 24.11.2019 - 27.11.2019 в гр. Сасари (Италия) се

...
В периода 24.11.2019 - 27.11.2019 в гр. Сасари (Италия) се
Коментари Харесай

Италия прие международна среща, чиято цел е да запали младите по зимните спортове

В интервала 24.11.2019 - 27.11.2019 в гр. Сасари (Италия) се организира втора интернационална среща по плана " Winter Sport is Coming ". Представители на Асоциация за развиване на българския спорт бяха Константин Занков-член на УС, Борислава Йорданова и Никола Гударовски - експерти ски спортове и доброволци в организацията.

Проект " Winter Sport is Coming " цели да разпространява зимните спортове освен като физическа интензивност, само че и като учебен инструмент за поддръжка на общественото приобщаване, междукултурния разговор и европейското поданство измежду младежите от разнообразни среди посредством създаването и осъществяването на " Програма за зимни спортове ". Целта на плана е да се усили присъединяване на младежите в зимните спортове и да се сътвори модел на лагер, който да включва детайли на неофициално обучение и в бъдеще да бъде осъществен от други спортни организации.

По време на срещата бяха показани и разисквани направените досега изследвания и се възнамеряваха действия по бъдещите спортни лагери, които ще се проведат в България, Хърватска, Словакия и Италия през идния зимен сезон.

Консорциумът от четири партньорски организации показва новаторския аспект на плана, като подпомагане на организации с опит в образованието посредством спорт и спортни клубове, които могат да приложат обучителните способи в работата си. Ето за какво планът обезпечава синергия сред практиката на зимния спорт и неофициалното обучение (със специфичен фокус върху просветителната приложимост на спорта). Проектът е съфинансиран от стратегия Еразъм + Спорт на Европейския съюз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР