В Пазарджик започва инициатива за спасяването на популацията на кафявото

...
В Пазарджик започва инициатива за спасяването на популацията на кафявото
Коментари Харесай

В Пазарджик започва инициатива за спасяването на популацията на кафявото родопско мече

В Пазарджик стартира самодейност за спасяването на популацията на кафявото родопско мече. Тя е на възпитаници от града и минава под надпис " Излекувай света ".

Базар с ръчно направени предмети от боклуци проведоха възпитаници от Начално учебно заведение " Васил Левски " в Пазарджик. С ексцентричната самодейност желаят да се включат в огромната идея за спасяването на популацията на кафявото родопско мече, което през днешния ден е на крачка от изгубване.

" Продукти от отпадъчни материали. От пластмаса, от стъкло, от хартия и те им дадоха нов живот. Тези артикули децата, благодарение на своите родители, ще си ги продадат един на различен и със събраните парички от базара ще станат осиновители на едно родопско предпазено кафяво мече, което е към този момент в алената книга на предпазените типове в България. Така децата ще създадат едно положително дело. Те доста се впечатлиха от кафявото меченце, когато разказвахме в часа по индивида и природата, когато писаха за преработването и взеха решение да създадат това за кафявото мече и да станат осиновители ", описа учителят Дора Нанова.

Сред предметите, изложени на базара, се отличаваха пъстроцветни цветя, животни и причудливи създания, направени най-вече от пластмасови бутилки и капачки.

" Аз сътворих аероплан. Направих го от шише и други отпадъчни материали. Зарадвах се доста, когато разбрах, че ще оказа помощ на кафявото родопско мече ", добави Любомир Ценов.

" Направих октопод от темперни бои и очички от хартия. Тялото е от пластмасово шише, което е изрязано във формата на пипалата на октопод. Трябва да опазим всички животни, които са застрашени, тъй като могат да умрат ", сподели още Мария Каракънева.

Заради положителния образец, природозащитна организация ще зарадва децата с кафяво плюшено мече, което да бъде амулет на класа, дарове и документ за осиновители.

Репортер: Таня Кабурова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР