В патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски в София бе отслужена

...
В патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски в София бе отслужена
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Мирът и благодатта на нашия Господ Иисус Христос да бъдат с нас

В патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски ” в София бе отслужена тържествена света Литургия по случай Цветница. На нея участва българският патриарх и митрополит на София Неофит. Много миряни пристигнаха да вземат върбови клончета за здраве и да се помолят. 
В последния неделен ден, предхождащ Христовото Възкресение, означаваме едно от най-паметните събития от земния живот на нашия Спасител. Днес Господ влиза в Светия град – Йерусалим, с цел да приключи Своето богочовешко дело. Пред нас е седмицата, през която Той ще извърши до дъно волята на Своя и наш Небесен Отец, принасяйки Себе Си в жертва „ за живота на света “ - това се споделя в словото на патриарх Неофит за огромния християнски празник.
" Тази същинска и неподправена наслада би трябвало да съпътства всеки път живота ни като християни, тъй като не можем да носим името Христово и да нямаме насладата, както ни приканва и апостолът: „ Радвайте се постоянно в Господа, и отново ще кажа: радвайте се “, показва патриархът. 
Броени дни преди Празника на празниците – пресветлото Христово Възкресение – светата Църква ни приканва към размисъл над нещастието на богоотстъпничеството, само че също и към още по-дълбоко и осъзнато прозрение в тайната на Божията обич към индивида – обич, чийто драгоценен плод е Въплъщението и въчовечаването на Сина Божи, което е по воля Божия: „ поради нас индивидите, и поради нашето избавление “.
Патриарх Неофит ни приканва да бъдем почтени за този популярен възвишен подарък към нас, " своеволните и нерадиви, но постоянно обичани от Бога Негови рожби ".
" С делата си да свидетелстваме за осъщественото от Христа Иисуса наше възмездие и избавление, да живеем с обич към Бога и близък, в примирение и смирение към Божията воля, с цел да наследим и Неговото постоянно Царство. Мирът и благодатта на нашия Господ Иисус Христос и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас ", приключва той. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР