В първия за 2023 г. камерен концерт от бутиковата серия

...
В първия за 2023 г. камерен концерт от бутиковата серия
Коментари Харесай

Басът Генко Гешев - отново на родна сцена с Музика без граници

В първия за 2023 година камерен концерт от бутиковата серия " Музика без граници " басът с интернационална кариера Генко Гешев, дружно с пианистката Деница Петрова и поетесата Мария Донева, ще показа песни на седем езика от творчеството на Брамс, Верди, Пуленк, Глинка, Вон Уилямс, Черкин, както и произведения от китайски композитори, научи ДУМА от Сийка Лапачка, пиар на ДО Стара Загора.
Събитието продължава към този момент откритата традиция от специфични мултижанрови камерни концерти, които сервират на публиката изненадващи приятни срещи с непознати творби от международната музикална съкровищница, интерпретирани от огромни оперни имена, надарени инструменталисти, артисти, поети. Басът Генко Гешев споделя, че този концерт е изключително трогателен за него, тъй като това е първото му завръщане на родна сцена - в родната Стара Загора, след дълго неявяване. В последните 35 години от живота и кариерата си на артист и академични учител Генко Гешев е имал опция да посети и да работи в над 60 страни по света и да се допре до разнообразни култури. Това го предизвика в програмата на концерта, който ще бъде показан на 10 февруари от 19 ч. в Старозагорската опера, да сплоти музиката на композитори от разнообразни стилове от XVIII до XX век, както и произведения на китайски композитори. Песните, които е подбрал, ще преведат публиката през разнообразни усеща и настроения на обич, ревнивост, смях, горест, потиснатост, удивление към природата, блян по родния край, гибел...
Поетесата Мария Донева ще добави сантименталната музикална картина със свои и обичани определени стихове от международното поетично завещание.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР