В първия работен ден на Парламента майката на Митко от

...
В първия работен ден на Парламента майката на Митко от
Коментари Харесай

Семейството на убития Митко от Цалапица се срещна с вътрешния министър, протестите продължават

В първия работен ден на Парламента майката на Митко от Цалапица Атанаска Бакалова се присъдени към други почернени майки - тези на децата, убити в произшествия - с цел да продължи битката си за справедлиност за убитото си дете. Тя и мъжът и Данчо дойдоха в столицата рано тази заран с очакване някой от извънредно заетите с диспути депутати в Народното събрание да слезе при тях на подлеза в " Триъгълника на властта ". Разказаха ни, че през днешния ден единствен вътрешният министър Калин Стоянов се е спрял при тях за няколко минути, с цел да ги изслуша. Той ги е уверил, че се работи по случая и се надява скоро да има развиване.  

Минаха повече от 40 дни от убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, а фамилията му не стопира да стачкува и поради това, че не получава задоволително информация по случая. Основният обвинен за убийството Рангел Бизюрев към момента не е задържан и е в Германия.  

" Митко може отново да е потърпевш от положителната си. Телефонът му е звъннал, излязъл е от у дома и е споделил " Ей, в този момент пристигам ". С какво е бил подмамен Митко, аз нямам концепция. Нямам концепция и какво са споделили близнаците. Попитах за какво е погубен Митко. Никой не ми даде отговор на този въпрос, никой не ми дава причина. Защото Митко си беше у дома и нямаше никакво желание да излиза. В 22:30 същия ден аз си взязох у дома и го оставих на открито на масата на двора. Той единствено ми сподели, че ще постои още малко и тогава ще се прибере. На сутринта разбрахме, че Митко го няма. На другия ден подадохме сигнал, телофонът му беше изключен. А Митко, където и да отидеше, постоянно се е обаждал. Дори ми споделяше с кой излиза да пие кафе. От дребен беше академик по този начин и го правеше. Винаги е държал контакт, постоянно е сме знаели къде и с кого е. И да му паднеше батерията, постоянно взимаше различен телефон и се обаждаше ", описа почернената майка.

 

" Митко е излязъл, тъй като е бил извикан от другар. Не знаем с какво е бил подмамен, ние не знаем ", настояват майката Атанаска и пастрокът Данчо. 

" Протестите ни не престават до изясняване на случая. Искаме да сменят члена, по който са подведени близнаците, това е най-лекият член. Борислав, един от близнаците, се е обадил на Митко и го е изкарал на открито. Какво се е случило не знам. Те са го заровили. И другият брат е взел участие в заравянето на Митко. Това знаем сигурно. Кой по кое време се присъединил, изяснено ли е от възстановката, нищо не знаем. Но до момента в който не пристигна Рангел, не може да бъде заменен члена, с цел да може да се чуят и неговите показания. До момента всичко е трансферирано на Рангел. Да се надяваме, че скоро ще бъде хванат и екстрадиран от Германия в България ", продължи осиротялата майка и ни описа за дребните неща, които не знаем за към този момент починалия й млад наследник. 

" Митко обичаше да снима природата, където и да отиде. Обичаше да е измежду природата с другари, с татко си. С мен не е имал толкоз опция, тъй като сестричката му е със специфични потребности и трябваше да се грижа за нея и да вървим на лечения. Митко беше момче, цялостно с живот и единствено на 24 години. Той беше почитан, обичан и подкрепян от другари. Всички негови другари са до нас сега - борят се, поддържат ни. Няма да се спрем, желаеме правдивост за Митко. Той постоянно е бил до приятелите си. Имало е случай, в който е ставал очевидец по дело на негов другар, подрепяше го. Делото завърши преди две години с неоправдателна присъда за виновника ", описа Атанаска. 

Протестите с искане за обективен съд за Митко не престават. И тази неделя близки и другари отново ще затворят пътя Пловдив-Пазарджик.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР