В първия от трите почивни дни у нас много българи

...
В първия от трите почивни дни у нас много българи
Коментари Харесай

Българите се втурнаха в Гърция за дългия уикенд, силен трафик по Хемус спря камионите

В първия от трите почивни дни у нас доста българи потеглиха към Гърция за последно море тази година. В 8:00 часа тази заран опашката на " Кулата " беше към километър, което забавянеше прекосяването на градината до към час.

Заради упования напор от туристи за трите почивни дни на " Кулата ", колите биха спирани на към километър от граничния пункт, с цел да се обезпечи спокойната работа за граничните чиновници. До обяд опашката от коли се стопи и беше единствено към пункта.

 Снимка: Скрийншот от Българска национална телевизия

На границата чакаха главно български туристи. Румънците, пътуващи към Гърция към този момент са осезаемо по-малко.

Повечето от пътуващите представяха документи за имунизация, само че имаше и такива, които пътуваха с PCR тест. На част от хората обаче на границата се правеха повтори проучвания на гръцкия Граничен контролно-пропусквателен пункт. По-рано тази седмица Гърция разгласи, че ще тества всички идващи от България, които нямат зелен документ за имунизация или не са преболедували ковид. Това обаче не е по този начин и сега проби се вършат единствено на обособени водачи на инцидентен принцип. За останалите, които влизат в Гърция, остават в действие предходните условия за негативен PCR или бърз тест, даване на зелен документ за имунизация или за преболедуване на ковид.

 Снимка: БНР

Засилен трафик по " Хемус " спря камионите

Заради интерензивен трафик краткотрайно придвижването по автомагистрала " Хемус " в посока Варна е лимитирано за МПС над 12 тона, оповестява АПИ.

Движението на МПС над 12 тона се реализира по обходен маршрут: пътен възел " Витинска река " на автомагистрала " Хемус " при км 30 - път; път София -Ботевград; пътен възел Ботевград при км 47 на автомагистралата " Хемус ". Трафикът се контролира от " Пътна полиция ".

От Министерство на вътрешните работи оповестиха тази седмица, че от 3 септември до 19.00 часа на първия работен след поредицата от почивни дни е в ход профилирана полицейска интервенция, ориентирана към сигурността на придвижването по пътищата. Приоритетно се управляват скоростните режими, недопускане на ръководство след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР