В първия ден от четвъртата седмица на руската инвазия в

...
В първия ден от четвъртата седмица на руската инвазия в
Коментари Харесай

На живо: Преговорите за мир в Украйна на пръв поглед напредват

В първия ден от четвъртата седмица на съветската инвазия в Украйна очакванията за прекъсване на огъня стартират да получават все по-видими форми. В резултат на договарянията сред двете враждуващи страни към този момент е направен проект от 15 точки, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да се стигне до помирение. Една от тях е Украйна да се откаже от кандидатурата си за НАТО, да остане военно неутрална, само че да резервира своите въоръжени сили и да получи съответни и небюрократични гаранции за своята отбрана от трети страни.

Според украинската страна обаче изтеклият в западните медии план на документ отразява съветската позиция и нещата, които за момента са признати от Киев, са сделката за преустановяване на огъня, за евакуиране на окупационните сили и за установяване на държави-гаранти. Впоследствие неназован украински източник разяснява, че главният спорен въпрос сега е дали съветските войски да останат в сепаратистките райони на Източна Украйна след края на войната и къде тъкмо да минават границите. Преди нахлуването от 24 февруари проруските бунтовници на процедура направляваха единствено към една трета от административните територии на Донецка и Луганска област.

Въпреки обнадеждаващите сигнали от договарянията и тази нощ съветските обстрели против украинските градове не понижиха.
Реклама " Капитал " следи онлайн развиването на рецесията: Тук може да наблюдавате основните събития от хода на войната за:,,,,,,,,. 17 март08:05Обстреляни са три кораба под панамски байрак
От началото на съветската инвазия в Украйна три плавателни съда, регистрирани в Панама, са ударени от ракети в Черно море, оповестяват от морската администрация на централноамериканската република. Един от корабите е потънал, а два от тях са съумели да се спасят, само че с провали. Панамските управляващи не оповестяват данни дали при случаите е имало жертви и какви, само че прецизират, че 150 моряци от разнообразни страни не са способни да изоставен Украйна.

През последните 24 часа се следи засилена интензивност на съветските военноморски сили в Черно море, оповестяват пък от американското министерство на защитата. Бойни кораби обстрелват селища в региона на Одеса, което поражда съмнения, че може би се приготвя военноморски десант наоколо до най-големия украински пристанищен град.
06:15Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще преглежда съветска резолюция за Украйна
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще преглежда в петък план на резолюция за Украйна, препоръчана от Русия. Тя приканва да се обезпечи достъп до филантропични помощи и отбрана на цивилните, само че съгласно дипломати предложенията са написани по този начин, че да не бъдат утвърдени.
Реклама
В документа няма апел за спиране на боевете и отдръпване на съветските войски. Също по този начин в него не става дума чия е отговорността за протичащото се и не се признава, че Русия е направила инвазия в прилежаща страна, разяснява организация Reuters.

" Тяхната резолюция приканва страните да съблюдават интернационалното филантропично право, само че не регистрира обстоятелството, че Русия прави военни закононарушения ", разяснява Барбара Удуърд, дипломат на Англия в Организация на обединените нации.
06:00Байдънза първи пътнарече Путин военнопрестъпник Източник: Reuters
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова Владимир Путин военнопрестъпник за първи път. До този миг американската администрация избягваше това определение даже при пряк въпрос. Пред публицисти във Вашингтон Байдън съобщи: " Смятам, че той е военнопрестъпник ". Говорителят на Белия дом Джен Саки посочи, че президентът е приказвал " от сърце и от това, което гледаме по малкия екран, което са безчовечен дейности на един жесток деспот посредством неговата инвазия в непозната страна ". Но добави, че следствието на изказванията за военни закононарушения продължава в Държавния департамент.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Промишленост 2 Войната в Украйна 3 Право 1 Банки и финанси 2 Право 3 Промишленост 1 Право 2 Промишленост 3 Градове Реклама
Според ТАСС отговорът на Кремъл е, че риториката на Байдън е " неприемлива и непростима ".
Още текстове, свързани с войната в Украйна: Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР