В първия ден на 2018 г. по традиция в НДК

...
В първия ден на 2018 г. по традиция в НДК
Коментари Харесай

НДК посвещава концерта на 1-ви януари на европредседателството

В първия ден на 2018 година по традиция в НДК ще звучи класическа музика. Този път празничният новогодишен концерт показва " Духът на Европа ". Произведенията на композиторите от Стария континент ще бъдат изпълнени под диригентската палка на маестро Емил Табаков, а солист ще бъде цигуларят Светлин Русев.

Различни нации, разнообразни обичаи, разнообразни култури. На 1 януари 28 музикални творби ще обедият страните на Стария континент, по този начин както ги сплотява и Европейският съюз.
Емил Табаков, диригент: Обединил съм и някои творби да кажем унгарската музика, която съм избрал не е писана от маджарски създател, а от немски създател - Йоханес Брамс, унгарският танц е от немски създател, румънски танц от маджарски композитор, тъй че желая да подчертая, че ние сме едно общо.
Сред благосъстоянието от велики европейски композитори нашата страна ще бъде показана с музика по неповторим български бит.
Емил Табаков, диригент: От България ще чуем известния " Нестинарски танц " от Марин Големинов. Той е доста прочут, доста емблематичен. Произведение, което демонстрира тъкмо българския дух. Между другото всички тези творби, които съм избрал за концерта, мисля че доста добре показват тъкмо духа на дадената страна, на хората.
НДК посвещава концерта на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, а Българска национална телевизия ще излъчи концерта онлайн от зала 1 в 18:00 ч.
 Творби на 28 европейски композитори звучат в НДК на 1-ви януари Творби на 28 европейски композитори звучат в НДК на 1-ви януари
В първите часове на 2018 година зала 1 на НДК още веднъж ще се извърши с фенове на класическата музика поради Празничния новогодишен концерт "Духът на Европ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР