В първите години на съветската власт висшите ръководители на страната

...
В първите години на съветската власт висшите ръководители на страната
Коментари Харесай

Какви коли са карали през годините руските богаташи?

В първите години на руската власт висшите ръководители на страната са се возели в задгранични първокласни коли, тъй като е липсвало съветско произвеждане.

По заповед на Сталин , руските конструктори основават първия специфичен автомобил за руския хайлайф – ЗИС-101 , който разполага с доста спомагателни екстри, по отношение на елементарните коли, създавани по това време в Съюз на съветските социалистически републики.

Моделите на ЗИС-101 са главните държавни коли в Съюз на съветските социалистически републики в продължение на съвсем 10 години.

През 1945 година той бива сменен от ЗИС-110, основан въз основата на Packard 180 и Buick Limited 90 L. Създадена е специфична бронирана версия ЗИС-110Б за най-висшите руски ръководители.
 съветски коли Thinkstockphotos-->
През 1959 г . е показан ЗИЛ-111 (заводът ЗИС е преименуван на ЗИЛ през 1956 година - от Завод имени Сталина на Завод имени Лихачева), който не се отличава доста в механически проект от предшественика си, само че наподобява по-модерно за времето си. За пръв път е планувана и обособена серия на кабриолети от този модел.

През 1959 година се появява и друга паметна лимузина от руско време – ГАЗ-13 , прародителя на „ Чайка “. От към 3 000 създадени бройки от модела единствено 3 попадат в частни ръце по това време – при писателя Михаил Шолохов, при първата руска жена-космонавт Валентина Терешкова и при балерината Галина Уланова.

През 1967 година се появява ЗИЛ-114 , който става главната държавна лимузина в края на 60-те и началото на 70-те на предишния век в Съюз на съветските социалистически републики.

През 1977 година се появява и ГАЗ-14 прочут като Чайка-2. Той се създава до 1988 година

През 1978 година се появява и ЗИЛ-115 , който след това се преименува на ЗИЛ-4104.

Това е последната руска лимузина. Тя се създава в разнообразни модификации и след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, чак до 2002 година.

През 1983 година се появява специфична нейна версия ЗИЛ-4105 – тежко бронирана трансформация, която е била с най-хубави защитни качества по-това време – издържала е на тежък обстрел с автоматизирани оръжия и на гърмеж на граната под резервоара с гориво. Теглото на този модел варира съгласно модификациите от 5 160  до 5 225 кг.
 съветски коли Thinkstockphotos

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР