В първите дни след възобновяването на проверките по границата със

...
В първите дни след възобновяването на проверките по границата със
Коментари Харесай

Чешката полиция задържа над 100 мигранти и деветима контрабандисти

В първите дни след възобновяването на инспекциите по границата със Словакия чешката полиция залови над 100 мигранти и деветима контрабандисти, като в един от случаите се е стигнало до зрелищно гонене на микробус и произвеждането на предупредителни изстрели във въздуха, оповестява Reuters .

В ефира на националната телевизия шефът на полицията Мартин Вондрашек разясни, че органите на реда са преследвали и задържали иракчанин, превозвал с микробус 16 незаконни мигранти, които настояват, че са от Сирия. Мъжът е бил заставен да спре, откакто полицейските чиновници са разкрили пукотевица във въздуха.

Чешката република стартира инспекции на всичките 27 пътни и железопътни входни пункта и на патрули отвън Граничен контролно-пропусквателен пункт по границата със Словакия – решение, което бе разкритикувано от ръководещите в Братислава. Над 500 полицейски чиновници ще бъдат ситуирани на 252-километровата граница, в началото за 10 дни. Примерът на Прага бе последван от Австрия, която също започнаха инспекции по границата й със Словакия.

По-голямата част от хванатите мигранти се показват за сирийци, идващи най-вече от Турция. Крайната им цел е да доближат до Германия, разясниха от държавното управление в Прага.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР