В първите дни на метеорологичната пролет времето ще е с

...
В първите дни на метеорологичната пролет времето ще е с
Коментари Харесай

Март започва с валежи

В първите дни на метеорологичната пролет времето ще е с нестабилен темперамент – ще има повече облаци, превалявания от дъжд и сняг в планините и температури над нормалните.

В първия ден на месеца страната ни попада във валежната зона на циклон от Средиземноморието. В хода на денонощието ще е облачно, с спирания ще има превалявания от дъжд в Западна и Централна България, по-напоителни в крайния Югозапад. Сняг ще падне в планините, само че на височина над 1800 метра. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Дневните температури ще са сред 12 и 17 градуса.

Сходна конюнктура се обрисува и в събота. Ще бъде облачно с превалявания от дъжд, които през нощта до обяд ще са на повече места в западната половина на страната. След това, в часовете следобяд, не е изключено да превали и тук-там в източните региони, само че в незначителни количества. Привечер от югозапад ще стартира скъсване на облачността. Ще е релативно безшумно, с температури от 9 до 14 градуса.

В неделя на разсъмване в равнинната част на страната ще има условия за намалена видимост. Денят ще е спокоен, облачността ще се раздира, на повече места – в западната половина на страната. В часовете следобяд ще има краткотрайни валежи в Стара планина и в масивите на югозапад, както и в някои региони към тях. Дневните температури ще са в интервала 12-17 градуса.

Последният почивен ден от поредицата към националния празник (понеделник) ще е с мъгли сутринта, безоблачен към обяд с температури сред 13 и 18 градуса и с увеличаваща се облачност до вечерта.

В резултат на поредност средиземноморски разстройства, в интервала 5-7 март дните ще са облачни с превалявания, в обособени точки на Южна България – в обилни количества. В по-високата част на планините в Западна България ще падне изобилен мартенски сняг. Дневните температури ще са в интервала 10-15 градуса./Нова тв

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР