В първите часове на новия парламент Демократична България и отново

...
В първите часове на новия парламент Демократична България и отново
Коментари Харесай

Спецсъдът и Бюрото на Гешев са предложени за закриване по спешност

В първите часове на новия парламент " Демократична България " и още веднъж внесе законопроекта си за закриване на профилираните съдилища и прокуратури. Вносители са Христо Иванов, Атанас Атанасов, Атанас Славов, Борислав Сандов и Надежда Йорданова. Те показват, че обществото възприема тези структури като инструмент за изключително правораздаване, което извършва политически стимулирани поръчки.

По същото време групата на Мая Манолова " Изправи се БГ!Ние идваме " внесе предложение за закриване на Бюрото по отбрана към основния прокурор Иван Гешев и връщането на чиновниците на структурата под властта на Министерството на правораздаването.

Преди това ръководителят на групата на " ИТН " Тошко Йорданов разгласи в тирада по случай откриването на Народното събрание, че нямат особени разлики с Демократична България и ИБГНИ по тематиката за основния прокурор и правосъдната промяна.

Какво ще се прави с делата за корупция

Предложението на Демократична България е делата против проведената престъпност и корупцията да се гледат по съществуващия ред отпреди 2011 година. Делата за корупция по високите етажи на властта би трябвало да отидат в Софийския градски съд, а делата против проведените незаконни групи - в окръжните съдилища.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР