В първите 5 месеца на тази година търговията между Китай

...
В първите 5 месеца на тази година търговията между Китай
Коментари Харесай

Ли Къцян: Само за 5 месеца търговията между Китай и страните от ЦИЕ се е увеличила с 24%

В първите 5 месеца на тази година търговията сред Китай и страните от Централна и Източна Европа се усили с 24,5%. Това сподели ръководителят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян по време на откриването на Седмата среща на ръководителите на държавните управления на страните от Централна и Източна Европа и Китай – „ 16+1 “.

" Това е доста вдъхновяващо развиване и демонстрира големия капацитет в нашите бизнес връзки. Има необикновен напор във взаимоотношенията сред хората “, означи още той, като уточни, че се следи значително нарастване на китайски туристи в страните от Централна и Източна Европа, сподели Къциян при откриването на форума, взаимно с премиера Бойко Борисов.

От своя страна Борисов съобщи, че „ 16+1 “ е формат, който цели укрепването на Европа.

„ Фактът, че този бизнес конгрес стартира с 1500 компании от всички страни, които са тук, тъкмо дава отговор на логото за задълбочаване на откритото, прагматичното съдействие за приобщаващ разцвет. Това е седма от нашите срещи в този формат, който цели укрепването на Европа. "

Днес министър председателите на България и Китай - Бойко Борисов и Ли Къцян, откриха събитието, което събира водачите на България, Албания, Босна и Херцеговина, Естония, Латвия, Литва, Полша, Република Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватия, Черна гора, Чехия и на Китайската национална република.

В тазгодишната рамка България и Китай дефинираха четири евентуални предпочитани области за икономическо съдействие за 2018 г: високи технологии, вложения, индустриално партньорство, взаимни предприятия; инфраструктура; селско стопанство; туризъм.

Събитието ще бъде придружено от бизнес конгрес с представители на всички страни, участващи в срещата.

Основно обръщение на срещата е " Ние не сме срещу обединена Европа и не желаеме нейното делене ".
 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР