В първата си реч след коронясването си днес кралят на

...
В първата си реч след коронясването си днес кралят на
Коментари Харесай

Кралят на Тайланд сам си сложи короната

В първата си тирада след коронясването си през днешния ден кралят на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн прикани за национално обединяване, съобщи Ройтерс.

66-годишният крал беше коронясан на блестяща гала, която приключи като той самичък сложи на главата си Великата корона на успеха - кралска регалия, тежаща над 7 кг, изваяна от злато и инкрустирана със скъпоценни камъни.

„ По този мотив поканвам всички тук и целият тайландски народ да споделят решимостта ми и да работим дружно, всеки съгласно статута и отговорностите си, за просперитета на нацията и щастието на народа “, сподели кралят.

Маха Ваджиралонгкорн се възкачи на престола след кончината на татко си през октомври 2016 година Церемонията по коронацията му обаче бе забавена поради спазването на печал в памет на починалия крал, властвал в Тайланд в продължение на 70 години.

На церемонията през днешния ден новият крал извърши няколко характерни ритуала, облечен в бяло, след което се преоблече в кралски одежди, обшити със злато.

Церемонията, почнала с оръжейни салюти, съчетаваше будистки и хиндуистки ритуали в сходство с тайлайндските будистки обичаи и с вярването, че кралете на Тайланд са преобразяване на хиндуисткия господ Вишну.

След като беше коронясан, кралят връчи кралски регалии на брачната половинка си Сутхида Ваджиралонгкорн На Аюдхя, която стана публично кралица. В сряда бе оповестено, че Маха се е оженил за Сутхида, само че не се уточняваше на коя дата е станало това.

Сутхида е била стюардеса в самолетната компания „ Тай еъруейз “, преди да бъде назначена за пълководец на фамилната защита на краля с чин военачалник.

Кралица Сутхида, която е на 40 години, е четвъртата брачна половинка на крал Маха Ваджиралонгкорн.

Кралят, който е на 66 години, има петима синове и две дъщери от предходни бракове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР