В парламента рядко се говори по същество – дадена тема

...
В парламента рядко се говори по същество – дадена тема
Коментари Харесай

Доц. Владислав Миланов: В парламента рядко се говори по същество


В Народното събрание рядко се приказва всъщност – дадена тематика да доближи до своята дълбочина и да отговори на потребностите на обществото. Това сподели в предаването „ Тази заран “ езиковедът доцент Владислав Миланов, учител в СУ „ Климент Охридски “.

„ В последно време е доста съвременно да се вършат такива равносметки и по тази причина аз съм избрал една дума, която да бъде нещо като доброжелание към целия български натиск. Това е думата „ здраве “ – нейният корен не е по никакъв начин инцидентен. А що се отнася до равносметката във връзка с политическата тирада – там отрицателните трендове се задълбочават. Политиците понасят сериозна рецензия за метода си на изложение “, изясни той.

Доц. Владислав Миланов добави, че българските политици не са развили нюх за почитание към нашия език. Противоречията на ниво Народно заседание се придвижва и върху целия български народ, регистрира още езиковедът.

„ Наблюдавам наклонност за нападателно говорене. Политиците много постоянно се карат между тях. Липсва диалогичност и това е огромен проблем, защото националното заседание е институция, изискваща висок жанр на говорене “, означи и Мирела Йолова, студент 3-ти курс в специалността „ Българска лингвистика “.

„ Самите речи на политиците се приготвят авансово. Прави усещане обаче, че когато им се зададе въпрос отвън речта, те тотално блокират. Те сполучливо показват мнението, което партията им поддържа, само че който би трябвало да изразят персоналното си виждане по дадена тематика, не могат да го създадат – било то поради безпаричен речник или тъй като мнението им е в прорез с това на политическата им партия “, сподели от своя страна и Тихомир Алексиев, студент 1-ви курс в специалността „ Българска лингвистика “.

Вижте какво още сподели доцент Владислав Миланов във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР