В парламента - остра словесна престрелка и обвинения в лъжа

...
В парламента - остра словесна престрелка и обвинения в лъжа
Коментари Харесай

След остри словесни престрелки: Какво си каза Кирил Петков с Пеевски и Карадайъ

В Народното събрание - остра словесна престрелка и обвинявания в неистина провокира запитване на Движение за права и свободи към премиера Кирил Петков за листата с 19 лица, който той внесе в прокуратурата. Премиерът Кирил Петков косвено назова основния прокурор Иван Гешев като 20-тото име в листата. Размениха реплики и във връзка листата " Магнитски ". Движение за права и свободи ще съобщи на прокурор сигнал за непозволени дейности, осъществени от финансовия министър Асен Василев поради разпоредена инспекция на компаниите на Делян Пеевски.

Размяната на реплики беше провокирана от въпрос на Движение за права и свободи във връзка изявлението на Кирил Петков в Брюксел, че 20 души са в основата на корупцията в България, а по-късно беше свикан в прокуратурата.

В Брюксел споделих 20, а са 19, тъй като за 19 от тях бяхме събрали, а на 20-ия го предадохме, сподели Кирил Петков.

От Движение за права и свободи се интересуваха дали в предадения лист попада името на предприемача Иво Прокопиев и какъв е бил филтърът при подбора, че Делян Пеевски е там, а Прокопиев не е.

Няма наши ваши,трети, пети. Всички са равни пред закона и желая да ви помоля, в случай че имате очевидни ясни сигнали за което и да е лице, в това число и Иво Прокопиев, веселя се да ми ги предадете и оттук насетне ви споделям - всички под един критерий. Преди държавното управление на Съединени американски щати да постави някого в листата " Магнитски " минава през доста филтри, сподели Кирил Петков.

Искам да не лъжете, да не давате съображение да ви назовават марионетки на Прокопиев. Другата седмица ще бъдете очевидец и това какъв брой пари е получило това лице от скъпия ток за годините и по какъв начин това въздейства в този момент на вашата политика и на вашия рейтинг. И когато с вас си приказваме месеци наред към този момент и вие ми казвате даже в частни диалози, нищо неприятно не издавам, не ни закачайте за този кръг - ние нямаме нищо общо, докажете го, сподели Йордан Цонев- зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи.

Това, с което вие си послужихте одеве е чиста, просто откровенна неистина. Никога не сте чували от мен думите не закачайте този кръг и оня кръг. Единственият кръг, който само за жалост за вас ще закачим, е и то ще го закачим доста крепко, е на всички крадци и на всички, които са свързани с корупцията в България. Съжалявам, в случай че това ви тормози и това ви изнервя, сподели Кирил Петков.

Ако ще движим страна ние сме също ЗА да бъдат наранени тези кръгове, които корумпират страната и утежняват бизнес средата. В тази посока е законодателството, което импортирам. Защо вашето болшинство не одобри инспекция на " Златните паспорти ", където желаеме инспекция на всеки един публикуван златен паспорт и лишаване на това поданство, съобщи Йордан Цонев.

На излизане от залата Петков се спря при депутатите от Движение за права и свободи и организира диалог с Пеевски и Карадайъ.

В коридорите и двете страни потвърдиха, че в диалога министър председателят се е заел с секване на практиката с поданството против вложения. Малко по-рано от Движение за права и свободи оповестиха, че внасят сигнал за противозаконни дейности на финансовия министър поради закана да разпореди проверка на компаниите на депутата Делян Пеевски, макар завършилите скоро инспекции.



Важно е проверките да бъдат непрестанни и безкрайни, без значение каква е законовата основа. Нашата оценка за тези дейности е, че това са политически репресии, съобщи Мустафа Карадайъ - ръководител на Движение за права и свободи.

Според Движение за права и свободи разпореждането за проверка е отвън пълномощията на финансовия министър, такова можел да прави единствено териториалният шеф на Национална агенция за приходите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР