В парламента на няколко пъти днес се повдигна въпросът за

...
В парламента на няколко пъти днес се повдигна въпросът за
Коментари Харесай

ГЕРБ се чудят дали парламентът е комедия или трагедия по Хегел

В Народното събрание на няколко пъти през днешния ден се повдигна въпросът за ръководството на активността на Народното събрание от Министерски съвет . " Стара процедура, довчерашната депутатка Лена Бориславова да ръководи Народното събрание от Министерски съвет. " Това съобщи от трибуната депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

Реплика по тематиката имаше и депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син . Социалистите са на власт и имаме руска власт плюс електрификация , сподели той и добави, че Народно събрание не може да е придатък на Министерски съвет. Историята се повтаря като комедия - цитира Хегел, Любен Дилов-син.

Той направи процедурно предложение след приключване на пленарния ден Народно събрание да излезе в коледна почивка, да се събере на Боровец - Министерски съвет, парламентарното болшинство и да прочетат дружно правилника на Народното събрание, законите и да се свикат още веднъж по процедура.

Томислав Дончев държеше в пленарна зала да се цитира правилно и да поправи думите на Любен Дилов по Хегел: историята не се повтаря като комедия, а като комедия и покруса.
 ГЕРБ не са срещу смяна на мораториума, само че първо желаят да четат
ГЕРБ не са срещу смяна на мораториума, само че първо желаят да четат

Атанасова желае да се направи забележка към Лена Бориславова

Маноил Манев от ГЕРБ пък разгласи: Някъде започнаха да звънят телефони... Дали в Министерски съвет... Това с гумения щемпел, премиерската република, с безпредметното Народно заседание, хиляди пъти съм го чувал, не сме премиерска република, а на Министерски съвет - той ви събра депутатите, назначи ви комисия и ви сподели какво да гласувате , аз съчувствам на колегата-председател на тази комисия. " Манев предизвести и че: " Вие ще се примирите да ви е шеф, да ви събира и да ви прави диви и щастливи. "
 Правителството в шах, само че няма да търси отговорност от депутатите си
Правителството в шах, само че няма да търси отговорност от депутатите си

Корнелия Нинова нямала пръст в гласуваното заледяване на цените на тока

В началото на съвещанието Десислава Атанасова също повдигна тематиката за изявлението на представителя на кабинета Петков - Лена Бориславова.

" Не съм съгласна за следващ път Народното събрание да извършва, при взето към този момент решение, волята на представител или шеф на кабинет . Не знам в какво качество Бориславова разяснява решение на парламент. Но не мисля, че в миналото е съществувала процедура, различен с изключение на министър-председател или министър да разяснява взетите от Народното събрание решения ", сподели тя и изиска да се насочи публично предизвестие към екипа на министър-председателя Кирил Петков и съответно към Лена Бориславова да не изземва разнообразни по тип функционалности по повод решения на Народното събрание.
 Антон Кутев: Ако Политическа партия не се опират на опита, ще минават номерата
Антон Кутев: Ако Политическа партия не се опират на опита, ще минават номерата

Коалиционното държавно управление да срещне голяма опозиция преди лятото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР