В Париж казаха сбогом“ на обществените електрически тротинетки, при това

...
В Париж казаха сбогом“ на обществените електрически тротинетки, при това
Коментари Харесай

Париж заменя опасните тротинетки с електрически велосипеди


В Париж споделиха „ довиждане “ на публичните електрически тротинетки, освен това безусловно непринудено. 13-милионният мегаполис реши да се откаже от този тип возила чартърен. На особено иницииран референдум близо 90% от парижани гласоподаваха “За ” тяхната възбрана – поради големия брой произшествия и смъртни случаи.

Френската столица е първата в Европа, която постанова мярката, заяви Нова ТВ. Още първоначално, когато тротинетките чартърен набираха скорост в Париж, кметове на други френски градове отхвърлиха да ги позволен на своя територия. Смъртни случаи, вълнения и липса на надзор – единствено за предходната година случаите с тротинетки са се нараснали с 42%.

Сега парижани ще се движат по-спокойно по улиците, макар че възбраната на публични тротинетки ще лиши от главно средство за превоз близо 400 000 души. Тротинетките ще бъдат сменени от електрически колела. Надеждите са те да са по-сигурна опция за напредване в градски условия.

Опасните тротинетки напущат Париж в посока други столици, които още не са се отказали от този тип напредване – Лондон, Рим, Копенхаген, Тел Авив. Най-много скутери поемат към Германия и Полша.

През 2022 година 34 души починаха с електрически тротинетки във Франция, а записаните произшествия бяха над 600.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР