В Париж днес започва двудневна среща на върха за нов

...
В Париж днес започва двудневна среща на върха за нов
Коментари Харесай

Среща на върха в Париж търси нов глобален финансов пакт

В Париж през днешния ден стартира двудневна среща на върха за нов международен финансов пакт. На форума ще участват водачи от целия свят, а събитието ще премине при драконовски ограничения за сигурност. Домакин на срещата е президентът на Франция Еманюел Макрон.

Още предходната седмица той очерта главните тематики, които ще бъдат наранени, а точно: справяне с бедността, ограничение на нездравословните излъчвания и запазване на природата. Ще бъде разискван даже интернационален налог върху въглеродните излъчвания от корабоплаването. Лидерите търсят и възобновяване на фискалното пространство за страни, изправени пред краткосрочни усложнения, както и насърчаването на частния бранш в страните с ниски приходи.

През втория ден от форума по улиците на Париж ще се организира и „ зелен “ митинг, на който ще участва Грета Тунберг, която от известно време страни от медийни изяви. Очакванията са срещата да приключи с вдишване на действителен ангажимент от страна на водачите за подкрепяне на страните в потребност, а не просто от кухо политическо официално съобщение.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР