В памет на Джони Холидей в събота ще има голяма

...
В памет на Джони Холидей в събота ще има голяма
Коментари Харесай

Франция подготвя национална церемония в памет на Джони Холидей

В памет на Джони Холидей в събота ще има огромна гала в Париж, на която ще участва и президентското семейство Еманюел и Бриджит Макрон, оповестяват националните медии.

Президентът Макрон може да разгласи ден на национална респект в памет на музиканта, станал народен кумир. Това може да значи, че страната и другите институции ще провеждат сбогуването.

Министърът на културата Франсоаз Нисен съобщи още през вчерашния ден сутринта, че би трябвало да има огромна обществена гала в чест на артиста.

Днес би трябвало да се уточнят детайлите на церемонията в събота. Според „ Льо паризиен “, тя ще е „ историческа “, с траурен конвой, който ще се придвижи по „ Шанс Елизе “ и ще мине през „ Плас дьо ла Конкорд “ преди да завърши с гала в катедралата „ Ла Мадлен “. Засега всички сюжети са неофициални.

„ Това е фантазия на Летисия (съпругата на Джони Холидей, бел. ред.). И моя фантазия. Мисля, че той има право на това и това ще разреши на публиката му да си вземе последно довиждане “, сподели продуцентът на артиста от 1982 до 2010 Жан-Клод Камю.

Днес също е планувано събитие в памет на Джони Холидей в родния му град Париж.

Вчера спирка на парижкото метро краткотрайно бе преименувана на огромната звезда. В метрото във френската столица, както и в брюкселското през целия ден звучаха части на Джони Холидей.

Няма изясненост за погребението на Джони Холидей, който в никакъв случай не е крил вярата си. Споменават се няколко храма, измежду които „ Сен Рош “ – катедралата на артистите. Там е заровен поетът Пиер Корней, а от 17 век – още доста поети, писатели, артисти и художници. Медиите разискват, че катедралата, където ще бъде осъществен ритуалът, би трябвало да е задоволително огромна, с цел да побере всички хора, отишли да се сбогуват в френския кумир. „ Сен Рош “ е съвсем толкоз огромна, колкото „ Нотър Дам “, където са били траурните церемонии за Де Гол, Жорж Помпиду, Франсоа Митеран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР