В отговор на изявлението на руския президент Владимир Путин относно

...
В отговор на изявлението на руския президент Владимир Путин относно
Коментари Харесай

Полша е готова за дълга информационна война с Русия

В отговор на изказването на съветския президент Владимир Путин по отношение на ролята на Полша във Втората международна война, полският заместник-министър на външните работи Павел Яблонски съобщи, че Варшава е готова за продължителна осведомителна война с Русия, заяви tvn.24.

Джаблонски сподели също, че Варшава съзнателно се въздържа да разяснява изказването на Путин, с цел да следи по какъв начин ще се развият нещата.

Можете да реагирате доста бързо, без в допълнение обмисляне, без по-задълбочено съзерцаване. Но можете и да помислите какъв резултат щеше има. Ако бяхме реагирали неотложно, това единствено ще ускори първото изказване на Путин, изясни Яблонски.

На 19 декември Путин съобщи по време на конференция, че Съветският съюз не е окупирал Полша през септември 1939 година, а по-скоро " изпрати силите си в страна, която е разпокъсана и държавното управление към този момент не управлява обстановката ".

Путин също изрази мнение, че Полша в действителност е била самия агресор, когато завладява част от Чехословакия през есента на 1938 година.

По-късно полският министър председател Матеуш Моравецки реагира остро на изказванията на Путин, като го упрекна, че се пробва да клюки Полша.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР