В отговор на атака по Голанските възвишения вчера от сирийска

...
В отговор на атака по Голанските възвишения вчера от сирийска
Коментари Харесай

Израел съобщи, че е нанесъл въздушен удар по терористични инфраструктури в Сирия

" В отговор на офанзива по Голанските възвишения през вчерашния ден от сирийска територия наши изтребители удариха терористични инфраструктури в Сирия ", гласи късото изказване на израелските Сили за защита (ЦАХАЛ). Израел превзема Голанските възвишения от Сирия по време на Шестдневната война през 1967 година и ги окупира. 

Граничният пункт " Рафах " отваря още веднъж през днешния ден за евакуация на чужденци от Газа

Граничният контролно-пропускателен пункт " Рафах " отваря още веднъж през днешния ден за евакуацията на задгранични жители от линията Газа в Египет, съобщи Ройтерс, като се базира на палестинските управляващи в анклава, следен от радикалното ислямистко придвижване " Хамас ". Пунктът бе затворен в петък, напомня Българска телеграфна агенция.

Ройтерс отбелязва, че това е единственият вход в анклава, който не е под контрола на Израел и надлежно е жизненоважен както за хората, искащи да изоставен линията, по този начин и за камионите с филантропична помощ, които влизат в нея.

Според палестински и египетски източници, които не са посочени от Ройтерс, граничният пункт " Рафах " е бил затворен в петък поради проблеми с палестинците от северната част на линията Газа, които се нуждаят от незабавна здравна помощ. Хора с сходен проблем ще могат през днешния ден да преминат на египетска територия дружно с притежатели на задгранични паспорти и техните подопечни.

Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафах " отваря през днешния ден в 9:00 ч. сутринта локално време (също и българско).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР