В основата на технологиите лежи креативността, която идва от многото

...
В основата на технологиите лежи креативността, която идва от многото
Коментари Харесай

Курс по дигитален дизайн дава шанс за нова креативна професия

В основата на технологиите лежи креативностт а, която идва от многото разнообразни форми на проявяване. С всички типове специалности, съдържащи " дизайн " в името си - графичен дизайн, уеб дизайн, UX дизайн - знаем ли какво в действителност съставлява цифровият дизайн и какво професионални благоприятни условия се отварят пред нас след такова образование?

Идеята за основаване на център за цифров дизайн от дълго време зрее в , споделя един от създателите Емилиян Кадийски . Организацията е замислена за да развива цифрово общество във Врац а. Започват през 2014 година с курс по програмиране и с годините прибавят разнообразни цифрови специалности, които да дадат на хората от града и района опцията за предизвикателна и добре платена работа в тази сфера. След като вкарват и курс по цифров маркетинг, стартират да мечтаят за трета специалност - а точно цифров дизайн.

С поддръжката на програмата на Лидл България -, реализирана взаимно с и , амбициозният екип на " Враца програмен продукт общество " започва плана " Център по цифрови изкуства Враца ". Разработват курс по цифров дизайн по модела на академиите, в които за относително малко време усвояваш на практика умения, които ти оказват помощ да стартираш кариера в съответната област. Лектори са практици експерти, а курсистите - все хора от района, част от тях взели участие в работилниците по снимка на сдружението, само че всички са хора с живописен нюх и с готовност да придобият цифрови умения. Шестмесечният курс с модули " Основи на цифровия дизайн ", " Работа с фотошоп ", " Основни насоки за уеб дизайн " приключва с благотворителна галерия на творбите на курсистите , част от тях служат за дизайн на тениски, торбички и плакати.

" В огромните градове хората имат редица благоприятни условия за развиване и реализация. В по-малките градове, където и жителите са по-малко, е предизвикателство да се провежда сходен курс ", споделя Емилиян Кадийски. Според него планът е спечелил доверието на програмата " Ти и Lidl за по-добър живот " точно с концепцията по-малките обитаеми места да се развиват цифрово и да дават на хората спомагателна опция за реализация.

Сдружението " Враца програмен продукт общество " има пред себе си образеца на техни курсисти, които се осъществят с специалност в цифровата сфера, удовлетворени са и се развиват във Враца. " Желанието ни е курсът от този план да стане дълготрайна самодейност и повече хора да имат късмет в тази професионална област ", споделя Емилиян. Част от участниците стартират курса за преквалификация и въпреки след това да не сменят специалността, споделят, че са придобили скъпи спомагателни умения и най-много се е повишило изобретателното им мислене. Новите познания са скъп асистент за курсист - конструктор на мебели, а възпитаник от 11 клас към този момент знае, че желае за своя специалност цифровия дизайн. " Дигиталната сфера е перспективна, капацитетът е налице и следва да се въплъти в действителността ", споделя Емилиян и добавя: " За организации като нашата програмата на Lidl е късмет да осъществят план, който им е значим и неотложен. Те може да нямат до този миг триумфа, който са желали, само че имат опита, тестът и вярата. "

" Ти и Lidl за по-добър живот " е най-голямата социално-отговорна самодейност на Лидл България, която компанията започва през 2017 година, и има за цел да оказва помощ на хората в другите райони от страната да водят по-качествен и пълностоен метод на живот, като поддържа планове в три основни области: обучение, просвета и историческо завещание и околна среда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР