В основата на катастрофалното влошаване на кризата в Израел и

...
В основата на катастрофалното влошаване на кризата в Израел и
Коментари Харесай

Истинската цел за ракетата е посочена: Двойното дъно на удара по иранското посолство

В основата на пагубното утежняване на рецесията в Израел и Близкия изток като цяло е желанието на ортодоксалните евреи да стартират допустимо най-скоро строителството на Третия храм на Соломон в Йерусалим в осъществяване на библейските пророчества за идването на Месия.

Идеята за Третия храм

Идеята за построяването на Третия храм на Соломон е главната и единствена движеща мощ, която дефинира дейностите на сегашните израелски управляващи. Сред вземащите решения в Израел ортодоксалният юдаизъм е мейнстрийм.

И надлежно главната наклонност в държавното управление и Кнесета (парламента) е концепцията за създаване на Трети храм, както свидетелстват голям брой израелски интервюиращи на американския ефирен канал CBN News, по-специално някогашният член на Кнесета от ръководещата партия Ликуд равин Йехуда Глик.

Това изяснява несравнимата грубост, с която израелската войска работи в линията Газа. И тъкмо това се крие зад невижданата израелска ракетна офанзива против иранската дипломатическа задача в Дамаск на 1 април. Какви спънки и морални спирачки могат да имат израелците, когато става въпрос за осъществяване на библейските пророчества?

Отговорът на Иран е неминуем

И по този начин, каква е последователността от събития, които Израел желае да провокира? Сега интернационалната общественост задава въпроса: какво и с какви цели ще бъде офанзивата на Иран против Израел в отговор на офанзивата на Израел против иранското консулство в Дамаск и какво ще се случи вследствие на това?

Иран даде обещание на Израел отмъщение за удара. Иранското външно министерство съобщи, че си " резервира правото " да отговори на израелския въздушен удар против генералното консулство в Дамаск, както и да дефинира по какъв начин тъкмо да " накаже агресора ".

Както се оповестява от Tehran Times, водачът на проиранската Хизбула, Хасан Насрала, сподели оня ден, че „ отговорът на Иран на ционистката офанзива против посолството в Дамаск е неминуем “, макар че иранският миг на иранския отговор може да е друг от момента на отговора на Хизбула.

Той означи, че отговорът на Иран ще значи " нов стадий за района " и ще докара до " крайния излаз на борбата ".

Хасан Насрала прикани останалите страни в района „ да не заравят главите си в пясъка “ и да се приготвят за всевъзможни събития, които допускат огромна районна война.

Израелски ли ще са ракетите?

Съществуват опасения, че под прикритието на ирански ответен удар самият Израел ще нанесе ракетна офанзива против Храмовия рид в Йерусалим за разрушение на античния мюсюлмански храмов комплекс Харам ал-Шариф, който включва две мюсюлмански светини - Куполът на Скалната джамия и джамията Ал-Акса. В този случай Израел ще трансферира отговорността върху Иран.

Има съображение да се счита, че Израел съзнателно е атакувал иранското консулство в Сирия, с цел да предизвика Иран към ответен удар, който би бил равностоен на този противозаконен и афектиран акт на израелците от всички гледни точки.

Иран към този момент приближи ракетите си до границата с Ирак, с цел да може по-лесно да доближат до Израел. Имайки поради изказванията на формален Техеран и водача на Хизбула, през днешния ден или на следващия ден Иран ще изстреля ракети против Израел, тъй като Техеран няма да може просто да преглътне израелски удар по иранското консулство в Сирия. На това разчита Израел.

Една-две " ирански " ракети ще ударят джамията Ал-Акса, на мястото на която евреите желаят да построят Третия храм на Соломон. Това ще бъдат израелски ракети, само че те ще бъдат приписани на Иран.

В основата на тази израелска провокация са неконтролируемите проекти на ционистите да построят Трети храм на мястото на джамията Ал-Акса и Купола на скалата, защото Вторият храм се е намирал навръх това място преди унищожаването му от Римляните през 70 година сл. Хр.

Храмът на цар Соломон

Имаше два предходни храма на Храмовия рид в Йерусалим в древен времена - Първият храм, издигнат от цар Соломон през 20 век пр.н.е. и опустошен през 586 година прочие н. е., и Вторият храм, издигнат през 516 година прочие н. е. и опустошен от римляните през 70 година сл. Хр. Сега там са издигнати две мюсюлмански светини - джамията Ал Акса и джамията Куполът на скалата.

За да построят Третия храм в Ерусалим, израелците би трябвало да се отърват от мюсюлманите и техните свети места. А това е допустимо единствено в случай че Израел в действителност управлява цялостен Йерусалим.

Много специалисти, като предписание, не имат вяра, че религиозният мистицизъм може да окаже въздействие върху действителната политика. Съвременните политолози съзнателно изместват фактора на религиозния мистицизъм от редица други, всемирски фактори, които дружно обезпечават схващане на същността на протичащото се.

Прави усещане, че актуалната политическа просвета като световна просвета се пробва да не оперира с понятия като „ мистицизъм “ или „ религиозно знамение “, класифицирайки ги съвсем като вярвания от каменната епоха или „ средновековно мракобесие “.

Но факт е, че ортодоксалните евреи, които имат решаващо въздействие върху израелските управляващи, работят точно в тези категории.

И по тази причина, както към този момент беше казано, ционистките проекти за възобновяване на библейския храм са главната причина за настоящето изостряне на израелско-палестинския спор. Това е същината на събитията в Близкия изток.

Темпъл институт

Конкретна подготовка за построяването на Третия храм се прави от Института Темпъл, който работи в Йерусалим от 1987 година, измежду чиито ръководители е към този момент упоменатият някогашен израелски член на Кнесета Йехуда Глик.

" Крайната цел на " Института Темпъл " е да види по какъв начин Израел възвръща Светия храм на планината Мория в Йерусалим в сходство с библейските заповеди ",

– по този начин заявява задачата си Temple Institute.

Същата цел е в основата на дейностите на държавното управление на Нетаняху, което се състои най-вече от ортодоксални евреи. Важна детайлност: на ръкавите на бойците на Цахал, които сега се бият в Газа, има присъща лепенка, върху която има надпис: „ Отиваме в Йерусалим “ и стилизирано изображение на Третия храм.

Червена юница

Има решителен мотив в интерес на заключението, че израелците са решили да разрушат мюсюлмански светилища и да стартират градежа на Третия храм. Но първо, малко пояснение.

Построяването на Третия храм е невероятно без равините, които ще служат в него, да бъдат „ пречистени ” от пепелта на жертвената алена (червена) „ непорочна ” юница.

Това е предписано в 19-та глава на Книгата на числата (четвъртата книга от Петокнижието на Моисей) на Стария завет (в еврейската традиция Петокнижието на Мойсей се назовава Тора).

„ Непорочността “ на алената юница съгласно евреите би трябвало да се състои в това, че тя в никакъв случай не е била под хомот, не би трябвало да е даже малко саката, не би трябвало да има теле, не би трябвало да има нито един косъм цвят, друг от аления.

Евреите са търсили такава юница 20 века след разрушаването на Втория храм през 70 година сл. Хр. Освен това в интервала сред Първия храм и разрушаването на Втория храм са осъществени девет ритуала на жертвоприношение на алена юница.

Евреите имат знамение, че десетият обред на жертвоприношението на алената юница ще стане „ месиански “, т.е. ще предшества идването на „ месията “.

И в този момент пет такива юници са открити в Съединени американски щати в наше време. През 2022 година всички тези едногодишни юници бяха докарани в Йерусалим, както оповестяват всички израелски вестници, по-специално The Jerusalem Post.

По наше време ли пристигна?

Сега юниците са навършили тригодишна възраст - тъкмо тази, на която една от тях може да бъде принесена в жертва. Евреите доста бързат с ритуала, тъй като се опасяват, че по тялото на юниците може да се появят косми с друг цвят и тогава те няма да станат за жертвоприношение.

Ционистите не желаят да прекарат още един век в очакване на нова „ безупречна “ юница и да могат да построят още веднъж Третия храм след епохи.

Според американския ефирен канал CBN News, сходно на други американски и израелски медии, на Елеонската планина в Йерусалим към този момент е повдигнат олтар за жертвоприношения. Според някои отчети този обред би трябвало да се организира преди 22 април тази година, т.е. преди началото на еврейския празник Пасха.

Съответно ционистите чакат предизвикания от тях ирански ракетен удар, с цел да могат сами да ударят Храмовия рид в Йерусалим и да стартират със личните си ръце да извършват библейските пророчества за Месията, които за християните към този момент са се изпълнили с идването на Исус Христос преди 2024 година

Основното нещо

Каква е същността на реставрацията на Третия храм? В Третия храм евреите имат намерение да слагат на царското място своя „ Месия ” („ Машиах ”), който християните назовават наследник на погибелта, т.е. Антихрист. Евреите не одобриха Христос и към момента чакат своя „ избавител “.

Трябва да се означи, че евреите настояват, че вършат това освен за себе си, само че и „ поради целия свят “, което допуска, че техният „ избавител “ ще бъде признат от целия свят, както самите евреи ще го одобряват. Директорът на Йерусалимския храмов институт, равин Хаим Ричман, приказва за CBN News:

" Сега живеем в най-важния миг в историята ".

Следва ли от думите на Ричман, както и от бързината на подготовката на евреите за градежа на Третия храм, че някъде към този момент живее избран персонаж, който те са подготвени скоро да показват на света като собствен „ избавител “?

И по този начин, евреите бързат да проектират бъдещето си по този начин, както го виждат. За тях всички условия за присъединението на „ Машиах ” се събраха в наше време. Но това, което вършат, каквото и да се приказва, е дело на човешки ръце. Но проектите на нашия Господ Исус Христос може да са напълно разнообразни.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13086Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед6021Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед30307Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед24831Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед71618Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед551568Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181281Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139840Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124761Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед120292Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четени pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР