ПОРТЛАНД, Мейн (AP) — Регулаторите на САЩ решиха в сряда

...
ПОРТЛАНД, Мейн (AP) — Регулаторите на САЩ решиха в сряда
Коментари Харесай

Регулаторите на САЩ поддържат квотата за улов на ценни бебета змиорки, въпреки че Канада се бори с бракониерството

ПОРТЛАНД, Мейн (AP) — Регулаторите на Съединени американски щати взеха решение в сряда да разрешат на американските риболовци да уловят хиляди килограми скъпи бебета змиорки през идващите години, макар че управляващите затвориха промишлеността в Канада, до момента в който се борят с бракониерството.

Бебетата на змиорките, наричани също елвери, се събират от реки и потоци от риболовци всяка пролет. Малките риби от време на време костват повече от 2000 $ за паунд заради високата им стойност за азиатските компании за аквакултури.

Комисията за морски лов на риба на Атлантическите щати реши в сряда, че на риболовците в Съединени американски щати ще бъде позволено да уловят малко по-малко от 10 000 паунда (4 536 килограма) змиорки годишно. Тази квота, която поддържа актуалните равнища, ще продължи минимум до 2027 година и може да бъде удължена след тази година, реши панелът.

Решението пристигна по-малко от два месеца откакто Fisheries and Oceans Canada спря риболова на елвер сезон в морските провинции за тази година. В изказване се споделя, че противозаконният лов на риба...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР