В оригиналната рецепта мекиците са с пълнеж от месо ,

...
В оригиналната рецепта мекиците са с пълнеж от месо ,
Коментари Харесай

Най-търсената руска рецепта за мекици с месо: Все едно ядеш памук, толкова са пухкави!

В истинската рецепта мекиците са с заряд от месо, само че защото тестото е постно, се меси единствено с вода, квас и брашно, в случай че желаете в напълно постен вид, тогава можете да ги напълните със запържен праз, настърган моркови или картофи, лук, див лук или нещо по ваш усет. Рецептата идва при нас от рускинята Калина.

Това е доста известна рецепта в Русия, тъй като пълнените мекици са извънредно вкусни. Процесът на подготвяне е относително елементарен, защото бързо се замесва меко тесто и се оставя да втаса, а месото въобще не се пържи, а незабавно се овкусява и се смесва с наситнен лук.

След това обаче Калина употребява специфичен съд, в който печените артикули се задушават термично, откакто са изпържени. Тази стъпка може да се пропусне и плънката от кайма да се запържи и свари авансово. Ако имате специфичен апарат за пара, следвайте рецептата на Калина. Ето какво ви би трябвало:

 мекици с кайма

Пълнени мекици с месо по съветски

Продукти за тестото: 

300 мл хладка вода

1 супена лъжица захар

1 чаена лъжица сол

4 супени лъжици олио

25 г суха квас (или половин кубче прясна мая)

480 г брашно

За плънката:

350 гр. кайма

2-3 дребни глави гръм

1/2 ч.

л. сол

1/2 ч. л. червен пипер

малко черен пипер

30-50 мл вода

3-4 с.л. олио

Приготвяне: 

Разбъркайте маята със захар и малко брашно в топла вода, след което я оставете настрани за към 10 минути, до момента в който се задейства и шупне. След това прибавете олиото и пресятото брашно със сол.

Брашното се прибавя последователно и първо се разбърква с лъжица или шпатула, а по-късно на ръка. Ще получите меко тесто, което леко лепне по ръцете. Оставете го в купата и го покрийте със стреч фолио.

 тесто под фолио

Така би трябвало да престои към два часа. През това време пригответе плънката.

 плънка с лук

Лукът се нарязва на ситно, запържва се в малко олио, след което се прибавя каймата и се задушава, до момента в който течността се свари и изпари. Подправете на усет и оставете да изстине.

 плънка с кайма

Вместо месо може да употребявате плънка от примес от настърган кашкавал и сирене, примес от авансово запържени настърган морков и настърган кашкавал, настърган картоф, пържен и задушен със сол и черен пипер, задушено наситнено кисело или прясно зеле, а по избор може да употребявате и сладка плънка като сладко, сметана, настъргани ябълки, пюре от тиква и други

Втасалото тесто се разстила върху леко набрашнена работна повърхнина, премесва се леко и се разделя на 16 равни елементи. Всяка част оформете на топка. След това всяка топка сплескайте с длан или с точилка оформете приблизително тънка кръгла кора колкото дланта.

 топчета тесто

В средата на всяка се поставя по лъжица плънка и се затваря деликатно, като краищата се събират с пръсти, с цел да се оформят гънки. Затворете компактно топката, с цел да не изтече плънката при пържене.

 тесто с плънка

Оформените топчета се оставят да починат към 15 минути, след което се пържат по няколко минути от двете страни в умерено загрято олио. Извадете ги в паница, застлана с хартия. Ако желаете да са хрупкави извън, оставете ги по този начин, а в случай че желаете да са в допълнение мекички, ги увийте в алуминиево фолио.

 понички с кайма

 пирожки с кайма

Да ви е сладко!

 пълнени мекици с кайма

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР