В опит да отговори на антитръстовите притеснения на Европейския съюз,

...
В опит да отговори на антитръстовите притеснения на Европейския съюз,
Коментари Харесай

ЕС посича картелите. Първи е Microsoft

В опит да отговори на антитръстовите терзания на Европейския съюз, Американският софтуерен колос " Майкрософт " (Microsoft) разгласи през днешния ден, че ще отдели услугата си за чатове и видеоконферентни диалози " Тиймс " (Teams) от пакетните артикули " Майкрософт 365 (Microsoft 365) и " Офис 365 " (Office 365), съобщи Си Ен Би Си. 

От 1 октомври тази година " Майкрософт " ще продава тези пакети без " Тиймс " на по-ниска цена от 24 евро годишно в районите на Европейската икономическа зона (ЕИЗ) и Швейцария. 
-->
През юли беше стартирано антикартелно следствие от Европейските регулатори на обвързването на " Тиймс " с други артикули на " Майкрософт ", базирайки се на опасения за положението на конкуренцията. 

" Оценяваме яснотата, която се очерта по отношение на няколко от терзанията в хода на обширни и градивни полемики с Европейската комисия. Предвид тази изясненост имаме вяра, че е значимо да стартираме да подхващаме значими стъпки за усмиряване на тези терзания ", написа в блог Нана-Луизе Линде, вицепрезидент на " Майкрософт " за връзка с европейските управляващи.      

" Вземаме поради изказването на " Майкрософт ". Нямаме спомагателни мнения ", уточни представител на Европейски Съюз пред Си Ен Би Си, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР