В опит да оправдае огромния обществен натиск срещу режимът му

...
В опит да оправдае огромния обществен натиск срещу режимът му
Коментари Харесай

В битката за оцеляване Вучич намеси и българските учебници

В опит да оправдае големия публичен напън против режимът му сръбският президент Александър Вучич намеси в " причините си за оцеляване " и българските учебници, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Тази заран Вучич употребява държавната телевизия с цел да изясни, че " нищо от това, което е годно за Украйна, в това число и устава на Организация на обединените нации, в това число и териториалната целокупност на страната, не е годно за Сърбия ". В Сърбия към този момент втори месец има всеобщи митинги, в които вземат участие десетки хиляди души с главно искане събаряне на режима на Вучич. Бившият сръбски президент Борис Тадич сподели, че " тези митинги по мащабност наподобяват на тези против сръбския деспот Слободан Милошевич ".

" Ако бяхме въвели наказания против Русия, на другия ден щяха да изискат да предадем Косово - да създадем и едното и другото. А по-късно щяха да ни кажат, че би трябвало да почистим предишното си и да арестуваме още 500 души в Сърбия, с цел да минем през катарзиса и да бъдем част от Обединена Европа. Ако осъществим всичко това, тогава ще ни кажат, че не сме напечатали задоволително учебници на български език и че ще бъде добре да въведем един по-особен акцент в югоизточна Сърбия ", сподели Вучич в утринния блок на малкия екран.

БГНЕС напомня, че управляващите в Белград при всяка публична среща с българските държавници се оправдават с липса на средства за незадоволителния брой учебници за българите в Западните околности, които са подложени за жестока дискриминация и сръбска асимилация. Техният брой от над 180 000 души за няколко десетилития понижа на към 15 000. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР